Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 5114

У Дніпрі відбувся четвертий всеукраїнський фестиваль фронтової пісні  «Пісні, народжені в АТО».

Гала-концерт музикантів, попередньо відібраних з кількох сотень виконавців, провели в літньому театрі парку імені Шевченка. Цьогоріч право виступити перед повним залом у Дніпрі отримали понад 20 учасників – як лауреатів минулих фестивалів, так і новачків. Це бійці, волонтери, рідні загиблих військових, чиє життя та творчість нерозривно пов’язані з війною на Донбасі. Учасники презентували авторські композиції – від лірики до року. У програмі були й «гарячі» пісні, які з’явилися на передовій.
Приємною несподіванкою став виступ хор волонтерів, який заспівав у супроводі 5-го військового оркестру оперативного командування «Схід» під орудою Олександра Жарія.

Фестиваль «Пісні, народжені в АТО» – проект, який Дніпропетровська ОДА започаткувала у 2016-му. Це понад 70 виконавців з числа військовослужбовців та волонтерів, майже 150 пісень на трьох дисках загальним накладам понад 15 тисяч примірників.
Серед дебютантів фестивалю – демобілізований Сергій Цигіпа з позивним «Майор Вихор». Окрім новачків – і бувалі лауреати, які об’їхали з гастролями всю Україну, неодноразово виступали з концертами на передовій. Їхні пісні впізнають з перших акордів.