Нещодавно «Подільські вісті» розповідали про легендарного сапера-подолянина з позивним Француз та його ратні подвиги  на сході країни. Перед новорічними святами воїн, знайомий мені ще з  дитинства, адже мешкали в одному будинку, в ході  чергової ротації повернувся із зони АТО на  Хмельниччину. Під час нашого спілкування,  розповідаючи про важке протистояння  на Донбасі, він відзначив виняткову відвагу, мужність і стійкість своїх побратимів, зокрема, подолян, на передовій лінії АТО, які, не шкодуючи свого життя, захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Власне, саме до таких патріотів належить і сапер з позивним Француз. А нещодавно Указом Президента України Петра Порошенка його нагороджено орденом Богдана Хмельницького. А напередодні Нового року   на випущеній Укрпоштою поштовій марці «За честь! За славу! За народ!», присвяченій  бійцям, які захищають Україну від агресора, зображено портрет  нашого земляка.
За словами  співробітника Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України  Тараса Греня, сапер-подолянин  є одним з кращих фахівців своєї справи. Він брав участь у битві під Савур-могилою — під щільним вогнем ворога створював мінні загородження, щоб урятувати життя бійців. Незважаючи на обстріл снайперів та ворожої піхоти, розміновував переправи і мости, даючи можливість бійцям для маневру. Встановлені ним міни зупинили колони окупаційних військ Російської Федерації під Маріуполем. Кількість знешкоджених ним ворожих фугасів, протипіхотних, мін-пасток та інших вибухових пристроїв вже вимірюється тоннами.
За голову цього мужнього військовослужбовця Збройних сил України бандити з так званої «Новоросії» давали 30 тисяч доларів США. А їхній помічник із Чечні — Кадиров — подвоїв ставку за умови, що Француза привезуть до його резиденції живим.
Перша поштова марка  «За честь! За славу! За народ!» виготовлена тиражем  183 тисячі  примірників. Її номінал — 2 гривні.
«У такий нелегкий час марка із зображенням справжнього українського воїна є як ніколи актуальною для нашого суспільства. Це — збірний образ українського захисника, який  створений художником Володимиром Тараном з фотографій реальних бійців. Ми добре розуміємо, що досить важливо, щоб кожний герой відчував, що про нього пам’ятають, підтримують його вибір захищати Батьківщину та цінують його подвиг», — зазначив під час церемонії спецпогашення марки перший заступник генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Роман Стасів.