Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 4390

У Хмельницькому низкою заходів відзначили День захисника України. Початок святкування взяло відлік на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка захоплюючим показовим виступом курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького. На головній сцені свята присутніх із Днем захисника України, Покровою Пресвятої Богородиці привітала заступник міського голови Галина Мельник. Хвилиною мовчання вшанували всіх героїв, які віддали життя за вільну та незалежну Україну.

Нещодавно створена Рада капеланів усіх релігійних конфесій провела молитву за живих захисників та тих, хто віддав найцінніше – власне життя за Україну.
Кращі подоляни отримали почесні відзнаки міського голови «Воля та мужність».
Сергій Павлович Стрілецький та Тетяна Валеріївна Прутц отримали медалі «За гідність та патріотизм» від Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна» за самовіддану та активну діяльність, спрямовану на захист українського народу, свідому громадську позицію та патріотизм. Анна Аркадіївна Витишина нагороджена орденом «Єдність та воля».
Напередодні свята усіх українських захисників міський голова Олександр Симчишин вручив почесну відзнаку «Воля та мужність» начальнику Хмельницького зонального відділу військової служби правопорядку, полковнику Михайлу Зозуляку.
Гарним подарунком захисникам та їхнім родинам став гала-концерт учасників VII Відкритого міського фестивалю української патріотичної пісні та музики «UAmusicFest». Юні хмельничани також підготували як подарунок концерт «Ви слава і гордість України». Глядачам представили різнопланові та цікаві номери – від українського народного танцю та пісні і до показових виступів бойового гопака.