Особлива подія відбулася в житті прихожан Греко-католицької церкви 1 грудня. Церква Різдва Святої Богородиці, мабуть, ще не бачила стільки духовенства, яке прибуло до Хмельницького з різних куточків світу – Італії, зокрема представників Римо-католицької церкви, Англії, Польщі, Бельгії, Франції, навіть з далекої Аргентини. Настоятелі  Греко-католицької церкви Волині, Тернопільщини, Закарпаття і, звісно, Хмельниччини, також стали учасниками спільної молитви з нагоди призначення єпископом  Кам’янець-Подільської єпархії Івана Кулика, якого представив церковній громаді предстоятель УГКЦ,   Блаженніший Святослав (Шевчук).

Три роки тому була створена Кам’янець-Подільська єпархія Греко-католицької церкви, яка відтепер матиме свого настоятеля. Іван Кулик свого часу закінчив Тернопільську духовну семінарію, навчався в Любліні, а за тим і в Римі. Новопризначений єпископ Іван Кулик щиро дякував кожному, хто прийшов цього дня розділити радість цієї події, своїм духовним наставникам, гостям, яку здолали далеку дорогу, керівником області та міста, родині. Він запевнив, що виправдає цю високу довіру.
– Ця подія є вінцем відродження нашої Церкви на теренах Поділля, – сказав Блаженніший Святослав. – Посвячення першого єпископа Кам’янець-Подільського з осідком у Хмельницькому, – знакова подія. Кам’янець-Подільський був центром духовного життя нашої Церкви впродовж століть, але, коли засновували єпархію, ми думали про те, щоб єпископ справді міг бути в центрі суспільного, громадського життя, то ж його осідком став Хмельницький.
Іван Кулик 14 років провів на душпастирській праці в Італії серед наших емігрантів, а 10 з яких був парохом кращої нашої парафії у Римі, наголосив Святослав Шевчук. Він особисто знайомий з Папою Римським, багато з ним спілкувався, має унікальний досвід – академічний, навчальний, здобув вищу освіту в Люблінському католицькому університеті, захистив кандидатську дисертацію з патристики в Папському Патристичному інституті «Августиніанум» у Римі.
З глибокими знаннями, широким баченням українського світу, з багатим досвідом служіння нашим емігрантам він розпочинає своє служіння на Хмельниччині.
Разом – і наша Церква, і громада – зможемо зробити багато добра для народу, для нашої України.
Заключним акордом цього велелюдного та дуже зворушливого богослужіння стала спільна молитва «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни…»