Незаконну діяльність організованої злочинної групи припинили співробітники кіберполіції спільно зі слідчими ГУНП в Хмельницькій області. Процесуальне керівництво здійснювала Хмельницька обласна прокуратура. 

Схоже в Україні не на жарт взялися за фальсифікаторів товарів, які продаються у мережі Інтернет. Світова павутина більше не є  місцем де без покарання можна реалізовувати будь-які підробки видаючи їх за якісний товар.

Співробітники кіберполіції у ході досудового розслідування з’ясували, що організував злочинний бізнес тридцяти трирічний житель обласного центру. Цей чоловік разом зі спільниками налагодив продаж через мережу Інтернет підробок товарів відомих світових брендів.  

За допомогою найманих робітників ділок створив та обслуговував низку вебресурсів, через які продавали фальсифікований товар. Продажі здійснювалися за системою дропшипінгу, тобто товар відправлявся безпосередньо від постачальника до покупця, водночас посередник не зберігав продукцію у себе на складі. 

Також, відділ протидії кіберзлочинам нагадує, як у вересні 2020 року в оселі, на складі, у місцях реалізації товарів та в автомобілі зловмисників правоохоронці, залучивши спецпризначенців, провели ряд санкціонованих обшуків. Тоді слідчі вилучили велику кількість фальсифікованої продукції, комп’ютерну техніку та обладнання для технічної підтримки вебресурсів, мобільні телефони, бухгалтерські «чорнові записи». 

Сьогодні, за результатами проведених експертиз у сфері інтелектуальної власності, встановлено суму завданих збитків, заподіяних правовласникам брендів, вона складає понад  один мільйон гривень. 

Даним викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знаків для товарів та послуг, вчинене у складі організованої групи, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі). 

За рішенням Хмельницького міськрайонного суду вебресурси, через які здійснювалась реалізація фальсифікованих товарів споживчого вжитку, заблоковано, вирішується питання про обрання запобіжного заходу фігурантам кримінального провадження.