Порядок видання посвідчень для членів сім’ї загиблого
Відтепер посвідчення члена сім’ї загиблого видається дитині з 14 років (раніше було з 16-ти).

До того ж більше не потрібно щороку вклеювати новий бланк, який продовжує дію посвідчення на наступний рік і підтверджує, що сімейний стан жінки (чоловіка) чи дитини загиблого не змінився. Органи соцзахисту матимуть право перевіряти інформацію про повторний шлюб нинішніх членів сімей загиблого, використовуючи відомості з Єдиного державного реєстру ветеранів війни.
 
Реєстрація на участь у семінарах для підприємців-ветеранів та ветеранського бізнесу
З 30.09.2021 до 02.11.2021 відбудеться 5 семінарів, які мають на меті допомогти захисникам України у створенні та розвитку власної справи, отриманні нових знань і можливостей.
Організаторами заходів є Асоціація підприємців-ветеранів АТО разом із Торгово-промисловою палатою України.
Лекції відбудуться офлайн, у приміщенні ТПП (вулиця Велика Житомирська, 33, приміщення. Chamber media).
Реєстрація на семінари за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfiG08NTWGchgT2p5zrCnlhJ5PMdvPDfVccom37WmqeVh4VSw/viewform
За додатковою інформацією звертайтеся на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
 
Програма менторства “Рівний — рівному”
Ветерани АТО/ООС, які проживають у Житомирській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій чи Луганській областях і прагнуть професійного розвитку у певній сфері або перекваліфікації, до 17 вересня 2021 року за посиланням: https://cuti.cc/q46Go можуть зареєструватися на менторську програму, яка проходитиме з вересня 2021 року до січня 2022 року.
Ви зможете отримати супровід ментора та підтримку військового психолога. Також у період навчання планується проведення тімбілдінгу в Дніпрі та хакатону “Ветерандвіж”, де можна отримати фінансування для реалізації своєї ідеї.
 
Професійне навчання для ветеранів
Орієнтовно 20–24 вересня 2021 року розпочинається навчання в рамках проєктів “Повернувся з АТО — повернись до життя” та “Професія для життя”, з метою професійного навчання та працевлаштування осіб з інвалідністю, які мають статус учасника бойових дій, що має сприяти їхній професійній реінтеграції та соціально-економічній незалежності.
Навчання буде здійснюватися за спеціальностями, як-от: озеленювач, робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків, касир торговельного залу, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення.
Деталі за тел.: +380660283111 (Ігор Анатолійович).
 
Участь в експериментальному проєкті з організації в територіальних громадах соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення
До 1 жовтня 2021 року територіальні громади можуть подати заявку на участь в експериментальному проєкті з організації в територіальних громадах соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах.
Органи місцевого самоврядування, які візьмуть участь у проєкті, отримають необхідні транспортні засоби та планшети, а також пройдуть навчання щодо організації соціальної роботи та надання соцпослуг.
Необхідні документи та заяву можна надіслати до 01.10.2021 до Національної соціальної сервісної служби України за адресою: вул. Еспланадна, 8/10, м. Київ, 01601. Довідка за тел.: (044)289-56-57.
Докладніше з умовами участі можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/817-2021-%D0%BF#Text

Алея пам’яті жінкам, які загинули в російсько-українській війні
Нещодавно в Краматорську відкрито Алею пам’яті жінкам, які загинули в російсько-українській війні. Було встановлено іменні таблички біля яблуневих дерев, висаджених ветеранками з організації “Жіночий ветеранський рух” у квітні 2019 року для увічнення пам’яті загиблих на Сході України.

***

5 серпня 2021 року набрав чинності Закон про перейменування свята 14 жовтня на День захисників і захисниць України (ЗУ “Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів” (р. № 2325). Згідно з інформацією, наданою інформаційним агентством МОУ, наразі понад 10% від загальної чисельності особового складу, залученого до сил та засобів ООС, складають саме жінки-військовослужбовці. Загалом статус учасника бойових дій отримало понад 13 тисяч жінок.