Черговий нещасний випадок стався в селі Лісогірка на Городоччині, сімдесятип’ятирічна жінка обпекла майже половину тіла.

Як повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області, попередньо встановлено, що жінка спалюючи суху рослинність на власній присадибній ділянці, надихалась диму і втратила свідомість, через що й отримала опіки. Зараз за її життя борються медики.

Нещодавно поліція повідомляля, що на Кам’янеччині впродовж двох днів три пенсіонерки загинули під час необережного поводження з вогнем і тому правоохоронці вкотре закликають громадян берегти себе та оточуючих, та не палити сухостій.

Принагідно хмельничан ще раз застерігають, що за спалювання сухої трави, поживних залишків, рослинності або опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, на пасовищах, ділянках із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах та поза їх межами передбачена відповідальність відповідно до ст. 77 (Порушення вимог пожежної безпеки в лісах) та 77-1 (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Такі правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу:
• на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 6120 грн) 
• на посадових осіб — від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21420 грн).

Самовільне спалювання залишків сухої рослинності за статтею 77-1 КУпАП тягне за собою:
• накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян
• на посадових осіб — від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тож не варто завдавати збитків екосистемі, нести адміністративну і в тому числі фінансову відповідальність, а головне – не варто ризикувати життям.