В умовах війни кожне добре слово, маленька корисна справа чи велика – надто важливі і для тих, хто постраждав від агресії окупанта, і, звісно ж, для наших мужніх, вольових і відважних українських воїнів. Ми всі, згуртувавшись, кожен на своєму фронті щодня наближаємо Перемогу. 

Цьогоріч учні Деражнянського центру професійно-технічної освіти відточують свої практичні навички на виробничому навчанні, допомагаючи військовим. Зокрема, здобувачі освіти 24 групи  з професї «Кухар; кондитер» долучилися до ініціативи для приготування випічки захисникам України, які зараз несуть нелегку службу на кордонах держави і захищають нас.
Загалом у Центрі від початку повномасштабного вторгнення росії досить активно підтримують Українську армію і дружний викладацький колектив на чолі з Віталієм Дащенком, і учні. Тут частенько в приміщенні виробничого навчання кипить робота – готують сухі набори для борщу, випікаються ароматні булочки та пиріжки та ін. Ясна річ, долучаються до цих корисних ініціатив чимало небайдужих деражнянців.
Як наголошують у навчальному закладі, лише відчуваючи підтримку, воїни   продовжують боротьбу, бо знають, що за ними стоїть народ України. Допомога військовослужбовцям може бути різною. Головне – мати бажання.