У Хмельницькому стартували курси «Історія України: питання та відповіді». Навчання відбувається очно та дистанційно. Заняття в очному форматі проходять на базі ліцею №17, понад 60 осіб відвідують заклад загальної середньої освіти та вивчають історію Української держави. Вчителі історії закладів освіти Хмельницької міської територіальної громади з радістю погодились зайнятись просвітницькою діяльністю, адже ініціатива проведення курсів йшла саме від переселенців.

Заняття проходять у формі діалогу, де кожен слухач може висловити свою точку зору, поставити запитання, які цікавлять, до лекторів і отримати на них відповіді.
Вступне заняття проходило у формі тренінгу. Учасники навчались відрізняти фейки від правди, оскільки недостовірне трактування історії призводить до негативних і навіть трагічних наслідків.
До кожної теми вчителі підготували цікавий презентаційний та відеоматеріали.
Курс «Історія України: питання та відповіді» охоплює період від Трипільської культури (III- IV тис. до н.е.) до поч. ХХІ ст. Під час розгляду ключових питань викладачі висвітлюватимуть основні віхи історичного розвитку українських земель, суть державотворчих процесів. Наводитимуть приклади героїчної боротьби українського народу за державну незалежність протягом усього історичного шляху та покажуть роль видатних історичних постатей у становленні нашої держави.
Навчання у дистанційному форматі розпочнеться 26 квітня, 400 осіб уже зареєструвалося. Проте реєстрація продовжується.