Відбулися польові навчання із одинадцятикласниками навчальних закладів громади з предмету «Захист Вітчизни».

Юнаки продемонстрували знання щодо характеристики загальновійськового бою, видів вогню і маневру, способів пересування на полі бою та інше. Хлопці в польових умовах прослухали курс із основ мінної підготовки, обладнання захисних позицій та відпрацювали дії взводу у наступі й обороні. Під час занять старшокласники здобули навички користування засобами солдатської аптечки, вивчили правила безпеки поводження із зброєю, призначення, бойові властивості і принцип роботи сучасної стрілецької зброї, ручних осколкових гранат. Учні мали змогу ознайомитися з тактичною підготовкою, веденням вогню зі стрілецької зброї, а також метанням ручних гранат по умовному окопу противника.
Надання домедичної допомоги при надзвичайних ситуаціях – основна тема занять дівчат 11-х класів як підсумок навчання з предмета «Захист Вітчизни. Основи медичних знань». Випускниці, оволодівши цим навчальним матеріалом, отримали потрібні знання та практичні навички, які зможуть застосувати в майбутньому.
Навчально-польові збори – це своєрідний екзамен на вправність та мужність для старшокласника. Зважаючи на важливість популяризації Збройних Сил України та виховання патріотично налаштованого молодого покоління, важко переоцінити важливість подібних заходів, оскільки військово-патріотичне виховання передбачає формування любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Української держави і служби у Збройних Силах України.