«Така наша позиція у суперечках щодо доцільності функціонування ПТУ. І ми доводимо, що це реально.

Нещодавно відкрили навчально-виробничу дільницю на базі КП «Електротранс», де учнів вищого професійно-технічного училища №11 вчитимуть ремонтувати тролейбуси. Випускники, майбутні майстри-рихтувальники кузовів, електрозварювальники на практиці застосувуватимуть свої знання. А місту користь – силами учнів ВПТУ разом із майстрами і спеціалістами з «Електротрансу» будуть ремонтувати старі тролейбуси орієнтовно за 3 місяці кожен, тоді як раніше на це витрачалося до року.
Як на мене, круто, коли тобі 17 років, а твої батьки їздять у тролейбусі, який ти відремонтував.
Хмельницький професійний ліцей ще у березні розпочав безкоштовне курсове навчання внутрішньо переміщених осіб за професією «Швачка». 79 осіб вже отримали сертифікати і були працевлаштовані на швейних підприємствах міста.
Cьогодні зараховуємо до складу курсів ще 12 слухачів із числа внутрішньо переміщених осіб.
Навчання буде проводитись за 76-годинною програмою в навчально виробничій майстерні професії «Швачка». Після завершення навчання буде проводитись кваліфікаційна атестація, слухачі отримують сертифікати про здобуття кваліфікації.
А ще наші заклади профтехосвіти робили корисні речі для нашого війська. Де, хто, скільки, і для кого, скажу після Перемоги. Фото робилися кілька місяців тому!», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.