Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 483

Як обрати "правильний" шкільний наплічник: поради від німецького експерта |  Українська правда _Життя 

«За останні декілька місяців ми разом із ДСНС перевіряли укриття у всіх навчальних закладах. У нас в області 1212 навчальних закладів, із них 698 готові й отримали позитивні висновки комісії, що там можуть навчатися діти. Це близько 60% від загальної кількості навчальних закладів», - повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. 

За його словами, фінансова потреба на ремонт укриттів у навчальних закладах становить близько 50 млн грн, із яких 34 млн спрямували з обласного та місцевого бюджетів. В окремих школах роботи тривають і зараз.

Як додав заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, із 60 територіальних громад Хмельниччини у восьми 100% навчальних закладів готові до офлайн-навчання, у 22 громадах – 80% закладів, у 9 громадах – 50% закладів, у 4 громадах – заклади освіти працюватимуть дистанційно.

Як повідомлялося, поліцейські надали поради, що потрібно покласти у "тривожний наплічник" школяра, який він братиме з собою в укриття: "Незабаром українські школярі повернуться за парти — онлайн або офлайн. Якщо ваша дитина навчатиметься офлайн, то під час можливої евакуації чи спуску до укриття, вона братиме з собою наплічник".

У наплічнику дитини мають бути пляшка чистої води, поживні батончики, снеки, телефон із зарядним пристроєм і павербанк. Варто подбати про індивідуальний набір необхідних ліків на кілька днів, комплект змінної білизни та одягу, улюблену іграшку або річ. Батьки також мають написати і покласти у наплічник нотатку, у якій вказано ПІБ дитини, контактні дані батьків та близьких родичів - імена, телефони, адреси.

"Все інше - їжа, вода, засоби гігієни, ковдри, ліхтарики, універсальна аптечка тощо - має заздалегідь підготувати і забезпечити заклад освіти. Тож поспілкуйтесь з представником закладу і уточніть наявність необхідних предметів", - зауважили у поліції.

Важливо не перевантажувати наплічник школяра та зберігати у школі те, що дозволяє адміністрація, підкреслили правоохоронці.