Дружний колектив викладачів і майстрів виробничого навчання Деражнянського центру професійної освіти на чолі з директором Віталієм Дащенком разом із учнями впевнено тримають тил, працюючи на Перемогу. Тут уміло поєднується навчальний процес із допомогою нашим військовим, адже на заняттях здобувачі освіти центру не лише виготовляють набори сухих борщів, запашну випічку для Збройних сил України, а й дбають про тепло для наших воїнів — виготовляють буржуйки.

Так, напередодні відзначення Дня захисників і захисниць України Департаментом освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації ініційовано акцію «День для Збройних сил України». Отож майбутні кухарі та  кондитери Деражнянського центру професійної освіти, долучившись до акції, впродовж чотирьох днів разом із майстрами виробничого навчання переробили не одну сотню кілограмів овочів для чергової партії сухих борщів, а також випікали домашні смаколики для військових.
Також центр підтримав акцію   «Подаруй тепло солдату» — учнями та майстрами професії «Газоелектрозварник» впродовж першої половини жовтня щоденно виготовлялися буржуйки для військових та мирного населення, які будуть доставлені в зону бойових дій.
А тим часом процес навчання триває, тож потрібно встигати й тут показувати результат. Так, до прикладу, працювати та навчатись у закладі з агроспрямуванням — це не лише вивчати теорію, а й на практиці, виходячи в поле, обробляти землю. Нерідко учням центру доводиться навіть жертвувати своїми вихідними, бо земля, як кажуть у народі, не чекає… Нещодавно вони разом із  майстрами професії «Тракторист сільськогосподарського виробництва» провели основний та передпосівний обробіток землі й засіяли озиму пшеницю.
Миру та врожаю пошли нам Боже!