Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 359

Про це повідомила ректорка ВНЗ “Київська академія прикладних мистецтв” Світлана Лубянська під час пресконференції в пресцентрі Укрінформу. “Наш навчальний заклад реалізує проєкт “Краса на шляху до перемоги!”, що складається з трьох напрямків. Він передбачає сприяння соціальній реабілітації за допомогою краси, а також освітні програми для ветеранів та постраждалих внаслідок повномасштабної збройної агресії рф”, - сказала вона.

За її словами, перший напрямок спрямований на здобуття безкоштовної вищої освіти для зазначених категорій за спеціальностями дизайн зачіски та макіяжу, дизайн стилю та візажу, також є змога стати дизайнером одягу та інтер’єру чи графічним дизайнером. Вона підкреслила, що ця ініціатива походила від Асоціації вищих навчальних закладів приватної фоми власності, і “КАПМ чи не першим підтримала цю ідею, і за програмою наразі безкошовно навчається п’ять осіб”.
Як зазначила Лубянська, другий напрям, із яким ВНЗ працює пів року, - це надання перукарських послуг військовим у шпиталях, біженцям і переселенцям.
“Нас нагородила ГО “Голос України” за високий рівень професійних знань та навичок студентів в акції “Майстер- гребішок” у межах програми “Збереження здоров’я громади”. Але тут справа не в нагороді і не у зачісці, а в щирому погляді й усмішці, у душевній турботі, яку надають наші майстри людям, постраждалим від війни”, - зауважила ректорка.
Третій напрямок програми полягає у наданні безкоштовної курсової підготовки у КАПМ за професіями перукар-універсал, барбер, візажист- стиліст та майсер нігтевого сервісу.
“Ми вже домовилися з мережею салонів краси в Києві “Лонда” щодо стажування, практики та працевлаштування осіб, які навчатимуться на курсах за цією програмою”, - підкреслила Лубянська.
Водночас під час заходу перший проректор ВНЗ “КАПМ” Олександр Лубянський зауважив, що виш відкрив для студентів, які виїхали за кордон, філію у Варшаві. Він розповів, що 28-29 травня 2023 року в Польщі планується арт-івент проєкт “Dziękuję Polsko!”, “аби висловити натхнення та подяку цій країні за прихисток українців”. Також, за його словами, там відбудеться і щорічний чемпіонат “Beauty CUP of Eurasia” - конкурс із перукарського мистецтва, моди та дизайну.
Як повідомлялося, ВНЗ “КАПМ” здійснює підготовку спеціалістів за багатьма напрямками, зокрема, дизайнер одягу, середовища, зачіски та макіяжу, стилю та візажу, графічний дизайнер, також за напрямками перукарське мистецтво та декоративна косметика, перукар-модельєр і візажист-стиліст.