Нещодавно у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті відбулося грандіозне відкриття І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). На масштабному дійстві, крім в. о. ректора навчального закладу Юрія Телячого, викладачів і студентів, були присутні й директор Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької  обласної  державної  адміністрації  Дарія Басюк і головний спеціаліст Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Едуард Погоржельський.

У цей складний час, коли в Україні йде війна, необхідно максимально приділяти увагу військово-патріотичному та морально-етичному вихованню учнівської молоді. Слово «патріот» має звучати гордо, тому викладачі інституту намагаються включати в систему позакласної роботи зі студентами чимало спортивно-оздоровчих заходів, за допомогою яких сприяти формуванню в них патріотичної свідомості. Адже, як наголосив очільник навчального закладу Юрій Телячий, звертаючись до всіх присутніх на відкритті військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), саме спільною роботою щодня наближаємо світлий день нашої Перемоги.
Юрій Васильович також розповів, що в інституті, крім надання якісних освітніх послуг студентам, під час війни росії проти України, намагаються реалізовувати й низку важливих завдань сьогодення. Із перших днів повномасштабного вторгнення країни-агресора Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут веде активну волонтерську діяльність, підтримує наших військових (нещодавно колектив працівників переказав свій одноденний заробіток на потреби 86 батальйону територіальної оборони, який несе бойову службу на Херсонщині), також активно допомагає студентам та викладачам, які зараз на фронті. Водночас, як зазначає керівник вишу, потрібно було в першу чергу подбати й про безпеку студентів та викладачів під час навчання, тож за висновками експертної комісії радіаційне укриття (в якому вміщається 737 осіб) є одним із кращих серед навчальних закладів вищої освіти області.
Крім того, усвідомлюючи важливість патріотичного виховання, у стінах інституту планують відкрити в майбутньому музей захисника України, де буде представлена історія захисту нашої держави, починаючи від княжих часів до сьогодення.
«Взагалі виховання патріота, громадянина, — як наголошує Юрій Васильович, — обов’язково має бути системним. Тому в сучасних умовах війни робимо все можливе для того, щоб наші діти розуміли, що Україна — наша Батьківщина, за свободу й незалежність якої треба боротися!»