Деражнянський центр професійної освіти, окрім надання якісних знань учням, щоразу ініціює цікавий проєкт, який згодом переростає у велику справу. Постійно тримаючи руку на пульсі життя не лише нашої країни, а й Хмельниччини, бо після повномасштабного вторгнення росії допомага від ліцею нашим військовим стала вже традиційною, тут встигають ще й займатися впорядкуванням і оздобленням прилеглої території. Так, нещодавно за ініціативи директора навчального закладу Віталія Дащенка на пустирі, біля одного з корпусів закладу, висадили плодові дерева в ім’я Любові, Вічності і Життя тих, хто нам це життя зберіг. Якраз встигли реалізувати задум до приходу ранньої зими, яка щедро обдаровує цьогоріч снігом.

«Не одне століття українці відстоювали право на свободу і незалежність, не одне покоління героїв, мирних жителів та дітей пішло у засвіти від рук загарбників, — розповідають у Деражнянському центрі професійної освіти. — Вони помирали з думками про нас — про майбутні покоління. Прагнули, щоб їхні діти та внуки жили на своїй землі вільними людьми».
Як зазначає Віталій Віталійович, у нелегкий час боротьби та протистояння особливо хочеться відродити Землю квітучими садами і квітами, щоб у їхньому буянні лунав веселий дитячий сміх по всій Україні. Тому учні та інженерно-педагогічний колектив підхопили ініціативу й висадили сад фруктових дерев в ім’я тих людей, яким ми завдячуємо своїм життям сьогодні. Адже кожен загиблий воїн — це Герой, який подарував майбутнє Україні.