Важливою складовою якісного освітнього процесу є саме матеріально-технічне забезпечення, зокрема, наявність транспортного засобу в навчальному закладі, адже це дає можливість комфортно переміщатися учням, особливо під час негоди.

Так, нещодавно ДНЗ «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти» отримав у своє користування новенький шкільний автобус. Це стало можливим завдяки міжнародній програмі Європейського Союзу «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України», за підтримки уряду Німеччини та німецького товариства міжнародного співробітництва.
Почесну місію — вручити ключі від автобуса керівництву ліцею — виконав заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв. Посадовець наголосив, що Хмельниччина вдячна міжнародним партнерам за таку важливу підтримку та розвиток української освіти в ці складні часи.
«Попри те, що зараз навчальний процес в Україні щодня стикається із перешкодами у вигляді повітряних тривог та відключень енергопостачання, а сусідня країна не збавляє темпи свого терору, ми продовжуємо сприяти тому, аби покоління молодих українців отримували якісну освіту, — зазначив Володимир Васильович. — І завдяки співпраці з Євросоюзом, вперше в області, новий шкільний автобус отримав заклад професійно-технічної освіти. Вірю, тепер студенти закладу отримають багато нових можливостей завдяки покращеній мобільності».
Доречно сказати, що в закладі навчаються 447 вихованців, чимало з яких потребують постійного підвезення. Центр здійснює підготовку робітників високого рівня кваліфікації на основі базової чи повної загальної середньої освіти, а також професійно-технічне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації працюючих робітників і незайнятого населення.