Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

У рамках цієї акції працівники служби у справах дітей Хмельницької міської ради спільно з представниками сектору ювенальної превенції Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області, фахівцями із соціальної роботи Хмельницького міського центру соціальних служб у Хмельницькому професійному ліцеї № 8 та у вищому професійному училищі № 25 м. Хмельницького провели заходи для 60 учнів у формі виховних бесід із застосуванням медіа. Бесіди були спрямовані на профілактику жорстокої поведінки, непорозуміння в сім’ї, адже насилля не завжди можна побачити, бо в більшості воно приховане від інших під страхом або почуття сорому. Дітям продемонстровано відеоролики, які попереджають їх, як не стати жертвами насильства, надано рекомендації, як діяти у разі, якщо вони стали свідками або жертвами насильства, куди можна звернутися за допомогою. Також роз’яснено відповідальність за жорстоке поводження з однолітками, вчинення кримінальних правопорушень, особливо крадіжок.
Після закінчення заходу учні та учасники виступу поспілкувалися у формі діалогу, обговорили різні питання та зробили спільні фото.