З 12 по 16 грудня на базі Хмельницького національного університету проходив офлайн інтенсив в рамках освітнього проєкту присвяченого сталому розвитку та управлінню культурною спадщиною.

Працівникам музейних і заповідних установ, громадських організацій та управління культурної спадщини Хмельниччини було запропоновано пройти 5-денне навчання.
В рамках освітнього інтенсиву, працівники культури дізналися про сучасні методи інтерпретації культурної спадщини та стратегії сталого розвитку громад. Також слухачі отримали знання з архітектурної реставрації, ландшафтного дизайну й дизайну інтер’єрів, автоматизованого проєктування та візуалізації одягу, хімічних технологій, медіаарт інструментів та програмованої електроніки.
Для участі в освітньому хакатоні «Cultural Heritage & Sustainability» проводився відбір. Серед всіх заявок, був обраний 31 учасник.
Лекторії та воркшопи проводили: експертка з культурної спадщини та сталого розвитку - Жукова Олена Вікторівна; експерт з медіаарт інструментів та програмованої електроніки - Іштван Єгор Олексійович; експертка з питань автоматизованого проєктування та візуалізації одягу - Оксана Василівна Захаркевич; експертка з хімічних технологій та інженерії - Параска Ольга Анатоліївна; експерт з архітектурної реставрації - Дворніков Віктор Станіславович; експертка з ландшафтного дизайну - Казімірова Людмила Павлівна; експерт з ландшафтного дизайну - Шевченко Сергій Миколайович.
Ініціаторами та реалізаторами проєкту освітнього хакатону «Cultural Heritage & Sustainability» виступили Громадська організація «Арт оборона», Науковий центр музеєзнавства при ННЦ «ХФТІ» НАН України, Хмельницький національний університет та Департамент інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОДА.
Фінансування проєкту здійснювалося стабілізаційним фондом Goethe-Institut – ініціатива підтримки культурно-освітніх організацій, які постраждали від наслідків війни проти України.
Попереду на учасників хакатону ще очікує випробування, який відбудеться 20 грудня в Хмельницькому національному університеті.

* Хакато́н — захід, під час якого різні спеціалісти в галузі розробки програмного забезпечення інтенсивно і згуртовано разом працюють над розв’язанням якоїсь проблеми, або створенням нового додатку чи сервісу.