Волонтерський штаб «Українська команда» продовжує організовувати безкоштовні навчання з основ домедичної допомоги.
Реалії сьогодення потребують від кожного бути готовим до найскладніших життєвих ситуацій. Через російську агресію кожен українець щодня зіштовхується з реальними жахами війни і до цього потрібно бути готовим.

Саме тому волонтерський штаб «Українська команда», що активно діє на всій території України, допомагає військовим та внутрішньо переміщеним особам, започаткував у листопаді минулого року проведення майстер-класів із домедичної допомоги.
Досвідчені тренери Товариства Червоного Хреста в Україні, професіоналізм яких засвідчують необхідні сертифікати, навчають, як спинити кровотечу, як діяти при зупинці серця, втраті дихання, формують навички для порятунку людини в складних ситуаціях.
За період проведення таких занять свідоцтво про участь у майстер-класах отримали вже 179 осіб, але кількість охочих навчитися домедичній допомозі зростає.
«Ми бачимо реальну потребу в проведенні таких навчань, адже кожен з нас живе з розумінням того, що в певний момент ці знання можуть урятувати життя», — наголошує голова організації «Українська команда» Хмельниччини Олександр Буханевич.
Самі ж учасники майстер-класів висловлюють подяку організаторам і тренерам за такі необхідні сьогодні знання та усвідомлюють важливість набутих навичок. Зінаїда Томашевська, яка пройшла курси домедичної допомоги, отримала відповідний сертифікат, агітує своїх знайомих скористатися цією можливістю. «Безперечно, тепер я почуватимуся більш впевнено на випадок складних ситуацій. Ми навчилися надавати першу допомогу, використовуючи манекени, турнікети, інше, навчилися швидко приймати рішення, швидко діяти, тому що саме це іноді допомагає врятувати життя. Рекомендую хмельничанам зареєструватися і пройти безкоштовні курси на базі Товариства Червоного Хреста в Хмельницькому, що на вулиці Свободи. Ці знання надзвичайно цінні».
Як зазначають в «Українській команді», з огляду на підвищений інтерес хмельничан, майстер-класи проводитимуться і надалі, тож усі охочі зможуть взяти в них участь абсолютно безкоштовно. Реєстрація на такі навчання проводиться через фейсбук-сторінки громадської організації та її лідера Олександра Буханевича. Тож скористайтеся можливістю пройти навчання з основ домедичної допомоги.