Дружний колектив педагогів та учнів Хмельницького професійного ліцею на чолі з директором Григорієм Станіславом активно працює, допомагаючи Збройним силам України, разом таким чином наближаючи бажану для всіх Перемогу.

Та історія благодійної діяльності цього навчального закладу бере свій початок іще з 2014 року, коли ворог вдерся на схід нашої держави, а з початку повномасштабної війни свої зусилля довелося не те що подвоїти, а взагалі працювати без часових обмежень і вихідних. Та вони не нарікають, бо працюють за покликом серця, виявляючи власне бажання допомогти, підтримати наших мужніх захисників. Однак головною особливістю їхньої роботи є те, що вони працюють постійно, фактично не зупиняючись. У стінах навчального закладу щоденно кипить робота — випікають смаколики, м’ясні вироби, ліплять вареники, нарізають салати, плетуть сітки, зварюють високої якості буржуйки, виготовляють окопні свічки, обереги, шиють одяг і ще багато іншого. Чого лишень вартують оригінальні баночки з медом і горішками — справжні лігуміни для наших воїнів, які і корисні, і надзвичайно поживні та смачні. Звісно, організовували і акції на підтримку ЗСУ, до яких були залучені всі члени педагогічного колективу та учні.
Багато місяців триває їхня співпраця з громадською організацією «Армія SOS», завдяки чому колектив ліцею передав на передову велику кількість необхідної продукції.
Ясна річ, коли здобувачі освіти бачать, як їхні наставники завзято працюють для Перемоги, то й самі не залишаються осторонь. Смачне печиво з цікавими написами, оригінальні обереги з побажаннями, духмяна випічка та високоякісні буржуйки — все це зроблене руками юнаків і дівчат із таким трепетом і стараннями. Вони, розповідають педагоги, стали дорослішими й свідомішими за час війни, бо розуміють, якою ціною відвойовується кожен клаптик землі.
Так співпало, що під час візиту до ліцею за смаколиками для захисників якраз приїхала волонтерка Наталія Піонтковська, яка доставляє допомогу військовим 47 окремої артилерійської бригади, в 7 загін швидкого реагування прикордонної служби, 36 бригаду морпіхів і 49 окремий стрілецький батальйон. Отож фото на згадку з пані Наталією встигли зробити, бо ж війна чекати не може, треба поспішати до наших хлопців.
А вони обов’язково відчують частинку тепла, яку вкладають для них у кожну страву, в кожну буржуйку та оберіг у Хмельницькому професійному ліцеї.