На Хмельниччині розпочинає роботу «Школа супергероїв». Це — держустанова на базі медичного закладу, зі спеціально облаштованими приміщеннями, сучасними технологіями та методикою викладання, яка враховує режим лікування дітей. 

Відтепер, як інформують в Хмельницькій обласній військовій адміністрації, маленькі пацієнти Хмельницької обласної дитячої лікарні, які через хворобу змушені перебувати тривалий час у стаціонарі, матимуть можливість навчатися у такому освітньому центрі. Засновником державної установи «Школа супергероїв» є Кабінет Міністрів України. Вона фінансуватиметься з держбюджету.

Як розповів заступник директора ДУ «Школа супергероїв» Віктор Сальков, основна мета такої школи – підтримувати освітній процес, аби дітки у вільний від лікування час могли продовжувати навчатися та розвиватися.

Заняття відбуватимуться у відділеннях – в ігрових, їдальнях або палатах (індивідуально, дистанційно), якщо дитина не може відвідувати заняття очно. Навчальні предмети викладають за тією ж програмою, що і в загальноосвітніх закладах. Домашні завдання є, але оцінок не ставлять.

У школі при лікарні буде завідувач, вихователь, вчителі усіх предметів, асистент, практичний психолог, методисти. Педагоги мають інтерактивну дошку, планшети, канцелярські матеріали, а для заохочення дітей – мотиваційну продукцію, яка дає додаткові можливості для освітньої, пізнавальної, розвиваючої роботи з дітьми.

“Це чудова ініціатива, адже дітки, які хворіють не мають бути позбавлені права на освіту. Відкриття такої школи дасть можливість маленьким пацієнтам не тільки не відставати від навчальної програми, а й спілкуватися з однолітками, навчатися новому, а найголовніше – відволіктися від хвороби”, – сказав заступник начальника ХОВА Сергій Ткачук.

За інформацією адміністрації, наразі “Школи супергероїв” функціонують у п’яти містах: Київ, Житомир, Дніпро, Харків та Львів. А відтепер — і в Хмельницькому. Загалом уряд планує відкрити в Україні 33 такі освітні центри.