Десятки студентів Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту сьогодні зі зброєю в руках боронять батьківщину на фронті. П’ятеро, на жаль, загинули відстоюючи нашу незалежність. Але жодного дня з початку війни навчальний заклад не надавав освітні послуги дистанційно, інститут працює стабільно, в тому числі і задля того, аби ні на мить не зникала віра в нашу перемогу! За словами директора Інституту, доктора історичних наук, професора Юрія Телячого, заклад має одне з найкращих сховищ за рівнем безпеки в області. Тож, крім проведення освітнього процесу та залучення здобувачів освіти до волонтерської діяльності, в інституті приділяють велику увагу національно-патріотичному вихованню, для чого й створили музей захисників України, а днями відкрили й сучасний  лазерний інтерактивний тир «Захисник України». В ньому, до речі, одночасно може набувати певних практичних навичок зі стрільби в рамках вивчення дисципліни «Захист України» одна навчальна група чисельністю до тридцяти студентів.

В інтерактивний стрілецький комплекс «Захисник України» інтегровано набір вправ для базової вогневої підготовки, які тренують реакцію та розвивають точність влучень. Ці вправи — унікальна розробка українських програмістів для відповідної підготовки учнів старших класів, студентів та військових. Вартість комплексу — сто п’ятдесят тисяч гривень — це кошти Хмельницької облспоживспілки, засновника навчального закладу. Як зазначив голова правління цієї організації Віктор Філіпчук, така сума не є «не підйомною» навіть в умовах війни, коли треба економити кожну копійку, бо набуті вміння можуть зберегти комусь життя або знадобитися в бойових умовах, якщо вони, не приведи Господи, настануть.
Усім зрозуміло, що у  воєнний час необхідно вміти користуватися зброєю, аби влучно стріляти, тому інститут запрошує проходити підготовку зі стрільби у стінах вишу і учнів старших класів загальноосвітніх шкіл. Вони зможуть відпрацювати стрілецькі навички з автомата АК-47, пістолета «Beretta», вражати різні типи цілей, мішеней, ознайомитися з правилами стрільби та технікою безпеки поводження зі зброєю, збирати та розбирати автомат, виконувати стрільбу з укриття, стоячи, лежачи, напівсидячи, виконувати вихід на рубіж, враховуючи в тому числі і можливі перешкоди, словом — відпрацювати різні види стрільби, щоб ніколи не стріляти насправді, але бути готовим до різних викликів.