У ході зустрічі обговорили та визначили вектори майбутньої співпраці в рамках реалізації програм у сфері освіти. Зокрема, домовлено про облаштування укриттів у закладах освіти Хмельницької громади. Наразі таких є 10.

«Ваша допомога не буде зайвою, насамперед у галузі освіти, тому що частина наших закладів освіти ще не мають укриттів. Ми плануємо їх будувати і ви могли б долучитися до їхнього оснащення, допомогти нам зробити перебування дітей у закладах освіти комфортнішим, поліпшити доступ до освіти, - зазначив заступник міського голови Михайло Кривак. – Фактично ми відновили десятки укриттів і вони функціонують зараз у закладах дошкільної, середньої та професійно-технічної освіти. Мова йде про 10 закладів, які не мають укриттів зовсім. Це повноцінне будівництво або реконструкція існуючих приміщень з побудовою укриття у школах і дитячих садочках. Зараз триває етап підготовки проектно-кошторисної документації. Далі ми виділятимемо кошти з міського бюджету і приступатимемо до бідівництва».
Михайло Кривак подякував представникам міжнародної гуманітарної організації за співпрацю і бажання допомогти.
В перспективі планується підписати меморандум про взаєморозуміння між Хмельницькою міською радою та представництвом Сейв зе Чілдрен Інтернешнл в Україні, який допоможе реалізувати важливі проекти для дітей.
Про діяльність міжнародної організації розповіла Малми Верасірі (Malmee Weerasiri) – директор Західного регіонального офісу Представництва Сейв зе Чілдрен Інтернешнл в Україні.
Save the Children - це міжнародна гуманітарна організація, заснована в 1919 році. Організація працює у 120 країнах і налічує близько 25 000 співробітників.
Save the Children працює в Україні з 2014 року, насамперед у сферах захисту дітей, освіти та протидії дитячій бідності. Підтримка, яку надає організація, передбачає грошову допомогу, програми доступу до чистої води, гігієнічних наборів, освітніх матеріалів, забезпечення колективних центрів спеціалізованими кімнатами для навчання, просторами для матері та дитини тощо.
У Хмельницькій області організація працює по програмі з харчування немовлят і дітей молодшого віку, а саме: лікарі з Хмельницького та Хмельницької області пройшли тренінг «Вигодовування дітей молодшого віку в умовах надзвичайних ситуацій/психічне здоров’я і психосоціальна підтримка». В 5 медичних закладах розповсюджені друковані матеріали з підтримки грудного вигодовування. Щотижня в Кам’янець-Подільському перинатальному центрі спеціалісти Save the Children проводять групові навчальні сесії для вагітних і породіль з питань вигодовування малюків. Також планується розповсюдження друкованих матеріалів з ключовою інформацією про гігієну та санітарію серед медичних закладів.