Пропозиції щодо кандидатур на призначення стипендії подаються комісії з призначення стипендії до 15 липня поточного року в Департамент освіти та науки міської ради за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 53 (кабінет №10).

Комісія з призначення стипендії проводить засідання щорічно до 25 липня поточного року та приймає рішення про призначення стипендії. Розмір щомісячної стипендії становить 50 (п’ятдесят) відсотків прожиткового мінімуму.
Персональна стипендія у сфері освіти обдарованим дітям міської територіальної громади призначається з урахуванням вимог Положення про персональну стипендію Хмельницької міської ради у сфері освіти для обдарованих дітей Хмельницької міської територіальної громади.
Метою призначення стипендії є підтримка обдарованих і талановитих учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти та подальше стимулювання їхньої творчості й особистих досягнень.
Стипендії призначаються учням, які посіли призові місця на IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів; посіли призові місця на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України; учням-переможцям Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, турнірів, фестивалів (крім заочних та інтерактивних), вихованцям закладів позашкільної освіти, які підпорядковуються Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради, які посіли призові місця на Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах, фестивалях, які проводить Міністерство освіти і науки України.
Стипендія призначається терміном на один навчальний рік.