Понад  сорок учасників АТО  нині навчаються в Хмельницькому інституті соціальних технологій університету «Україна». Важливо,  що учасникам антитерористичної операції надаються пільги в оплаті за навчання в розмірі до 50 відсотків від річної вартості – попри відсутнє державне фінансування цього закладу.
Загалом університет «Україна» є першим у нашій державі вищим навчальним закладом, який взяв курс на соціальну підтримку й іншої категорії молоді – з  особливими потребами.

Нині з-поміж тисячі студентів, які тут  навчаються, понад 7 відсотків – це молодь з особливими потребами. А важливими  базами практики у виші стали навчально-реабілітаційний центр, юридична клініка та Центр соціальної інклюзії.
18 березня традиційне свято в органному залі обласної філармонії відзначили цьогорічні  випускники – молодші спеціалісти, бакалаври, спеціалісти та магістри.  Документи  про вищу освіту  державного зразка та додатки до дипломів європейського зразка вручено 234 випускникам інституту та коледжу, з яких 28  отримали  дипломи з відзнакою, серед них — 20 студентів- інвалідів. Більшість випускників виявили бажання продовжити навчання на вищих освітньо-кваліфікаційних рівнях.
Вітаючи студентів, ректор інституту професор Михайло Чайковський зазначив, що заклад є першопрохідцем і лідером  на Хмельниччині у підготовці фахівців з соціальної роботи, фізичної реабілітації та інших напрямів. За 17 років існування вишу дипломи державного зразка отримали понад 8 тисяч студентів, чимало з яких стали відомими і успішними професіоналами у своїй галузі.
До речі, Хмельницький інститут соціальних технологій вже вкотре став лідером  і в наборі на перший курс – серед недержавних вишів нашої області.
Практично всі нинішні випускники інституту працевлаштовані, переважна більшість працює за спеціальністю. «Соціальна спрямованість вишу вкотре доводить свою актуальність: реально допомагати всім категоріям молоді  у громадянському та професійному становленні і таку позицію будемо  підтримувати і зміцнювати», – підкреслив у вітальному слові  начальник Хмельницького міського управління освіти Роман Миколаїв.