Нещодавно у Києві вперше відбувся Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine», який ще називають «Олімпіадою для робітничих рук». Метою цього всесвітньо відомого конкурсу, заснованого у 1947 році гендиректором Іспанської молодіжної організації Хосе Антоніо Елола Оласо, є популяризація робітничих професій, а також упровадження в систему вітчизняної професійної освіти кращих міжнародних напрацювань.

В Україні конкурс проводився за підтримки Міністерства освіти і науки України, Державної служби зайнятості, Всеукраїнського об’єднання роботодавців та багатьох інших організацій. У ньому взяли участь 150 представників із 25 регіонів держави. Це – молоді люди віком від 18 до 22 років, службовці, робітники, учні та студенти. Переможці візьмуть участь у світовому чемпіонаті, який відбудеться в жовтні наступного року в столиці Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі.
 Урочисте відкриття пройшло в національному торговельно-економічному університеті.
Хмельницьку команду в Києві представляли кращі учні та випускники професійно-технічних навчальних закладів області у дев’яти номінаціях.
За підсумками змагань у компетенції «Технології моди» учениця ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти» Ілона Гаврисишин посіла третє місце та здобула бронзову медаль.
Одночасно з участю у Всеукраїнському конкурсі хмельничани підтверджували свою майстерність у ІІ Міжнародному кулінарному фестивалі «BESTCооkFEST» з трьох компетенцій, а саме: кондитерське, кулінарне мистецтво та ресторанний сервіс.
До складу авторитетного міжнародного суддівського корпусу увійшли всесвітньо відомі шеф-кухарі.
Міжнародні судді фестивалю досить високо оцінили майстерність, професійну підготовку учасників з Хмельниччини. Бронзові медалі вибороли у компетенції «Кондитерське мистецтво» в номінації «Арт-клас» випускниця ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій» Катерина Стецюк та у компетенції «Ресторанний сервіс» — випускник ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» Олександр Белінський.
Департамент освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації висловив подяку за підтримку та надання допомоги у підготовці до участі у всеукраїнському конкурсі генеральному директору ТОВ  «Насолода» Валентинові Гакалу та директору ТОВ  «Кондитерський цех» Антоніні Буднік.
«Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» сприяє підвищенню престижності робітничих професій серед молоді та надає можливість українській професійній освіті стати частиною міжнародної системи підготовки кадрів», — каже заступник директора — начальник управління професійної освіти та ресурсного забезпечення департаменту освіти і науки облдержадміністрації Антоніна Харчук і висловлює сподівання, що стане конкурс традиційним.