Виховання молодого покоління в дусі патріотизму, любові до рідної землі, збереження і примноження традицій наших дідів та прадідів, відродження козацького руху – основні завдання Подільської січі імені Богдана Хмельницького об’єднаної ради українського та зарубіжного козацтва.

Ось уже протягом трьох років козаки Подільської січі плідно працюють з Маниковецькою загальноосвітньою школою I-III ступенів Деражнянського району, де директором Валентина Вислянська. Пріоритетним напрямом у навчально-виховному процесі школи є пропаганда нашої минувшини, історії козацтва та всебічний розвиток молодого покоління. Адже керівництво школи разом з козацькою організацією неодноразово проводить різноманітні конкурси,  лекції про історію нашої держави, організовує зустрічі з учасниками бойових дій та воїнами АТО.
Уже вкотре до місцевої школи на урочисте посвячення школярів в козачата, козаки та берегині прибули головний отаман Подільської січі імені Богдана Хмельницького Петро Побережний, депутат Хмельницької обласної ради, отаман полку імені Івана Богуна Анатолій Перейма, академік,  доктор наук Микола Бельдій, керівники району, учасники АТО, представники козацької старшини, школярі та їхні батьки.
На початку посвяти у козачата та козаки було дано, як годиться, Боже Благословення від місцевих священиків. Директор школи Валентина Петрівна зауважила, що відродження українського козацтва – це відродження у кожного з нас свободолюбивого духу і прагнення до незалежного життя.
Урочисту присягу склали 12 козачат, 8 козаків та 2 берегині козацького роду. Усім їм Анатолій Перейма вручив універсали та посвідчення, а Петро Побережний благословив їх на вірність служіння рідній Україні та козацтву.
«Шляхетність, мудрість, відвага є основними ознаками козака. Шляхетного – не підкупиш,  мудрого – не обдуриш, відважного – не злякаєш. Будьте справжніми козаками!»  — таке напуття на подальше життя юним козакам прозвучало від  Анатолія Перейми.