Початок нового року в Струзькій ЗОШ І-ІІІ ступенів порадував учнів (а їх тут навчається більше півтори сотні) і педагогів теплом. У закладі нарешті запрацювала нова теплогенераторна. Для цього повністю замінили систему опалення, встановили газовий та електричний котли. Відтак вночі школа опалюється  електричним котлом  за пільговим  тарифом, вдень — газовим. Це передбачає суттєву економію енергоносіїв, відповідно, і бюджетних коштів. Нині школа перебуває в режимі пуско- налагоджувальних робіт.

 Будівництво  теплогенераторної та облаштування системи опалення у школі  здійснено коштом державної субвенції місцевому бюджету на формування інфраструктури об’єднаної територіальної громади.
Ще одним подарунком для струзьких школярів став додатковий шкільний автобус українського виробництва. Довозитиме він дітей  із села Ставчани.
А от у селі Песець на Василя, 14 січня, відбулося урочисте відкриття відновленого будинку культури. Як зауважує селищний голова Олег Московчук, його відбудовували ледь не заново, бо ремонт як такий розпочався ще в 2013 році. Загалом на будівлю  витратили понад 500 тисяч гривень з коштів селищного бюджету, місцевої громади; допомагали й спонсори, місцеві  підприємці, фермери й жителі села.