Кожна дитина талановита. І таких дітей у Хмельницькому професійному ліцеї є багато. Хтось захоплено сприймає навколишній світ і відтворює його на полотні, хтось довершено моделює нові сучасні фасони одягу, хтось чаклує над приготуванням нової страви, а дехто не уявляє себе без науки, творчості і пісні.

Учні Хмельницького професійного ліцею беруть участь у різноманітних конкурсах, де показують гідні результати. Тільки протягом цього навчального року вони стали переможцями багатьох обласних конкурсів. Аліна Демчук посіла перше місце в обласному заочному конкурсі авторів-гумористів «Власні усмішки», вокальна група перемогла в обласному конкурсі «Велика Коляда», Перше місце дісталося Валерії Совві в обласному конкурсі читців «Шевченко з нами…», Надія Захарчук визнана кращою в обласному фотоконкурсі «Омріяна юність», Олеся Парфенюк виборола першість в обласному конкурсі гумористів «Усміхнемось щиро Вишні». Друге місце в обласному конкурсі «Пісенний вернісаж» посіла Ольга Перебийніс. Справжнім досягненням є те, що Олексій Рудик одержав гран-прі на обласному конкурсі української патріотичної пісні «Співоче Поділля».

Так, у Хмельницькому професійному ліцеї навчається творча й талановита молодь. Та гордістю ліцею є Олеся Парфенюк – президент професійно-технічних навчальних закладів Хмельницької області. Вона справжній лідер, який організовує і спрямовує молодь на гарні, корисні справи. Олеся — активна й життєрадісна дівчина, не по роках відповідальна, завжди досягає всього, що задумала, може дати пораду, а при потребі й відстояти себе. Вона пише вірші, весела, жвава, артистична і тому її залучають на всі святкові заходи. Будь-які ролі їй до снаги.
Дуже наполеглива в досягненні мети, тому понад усе мріє стати відомим дизайнером та артисткою – планує вступати до Київського національного університету технології та дизайну та до Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого.
За плечима дівчини чимало перемог у конкурсах. Олеся представляла Хмельниччину на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Гумор і сміх об’єднує всіх» у Львові та була нагороджена дипломом І-го ступеня Міністерства освіти і науки України  у номінації «Художнє читання гумористичної поезії та прози».
Директор Хмельницького професійного ліцею Григорій Васильович Станіслав зазначив, що в ліцеї навчається  краща частина учнівської молоді, яка збудує достойне майбутнє. Тому кожній дитині даємо світло знань і можливість творити. Діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора. Розвивати, підтримувати і заохочувати їх – святий обов’язок нашого ліцею. Тільки тоді у нас буде гідна зміна – сильна і красива.