Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 1258

Волонтер… У кожного з нас підсвідомо відразу виникає образ доброї, чесної, багатої духовно і трохи стомленої від постійного пошуку і напруження людини… Але ми розуміємо, що добро і милосердя – це два крила, на яких тримається людство.

Педагогічний колектив та учні Хмельницького професійного ліцею багато років поспіль активно займаються волонтерською діяльністю. Цей рух базується на спільності інтересів, бажань, цілей, надій, ідей учнів. Добрі, корисні справи здійснюються за покликом душі. Девіз наших вихованців: «Хочеш щось змінити – починай з себе, хочеш щось змінити у суспільстві – прояви ініціативу». І ми реально діємо, намагаємося зробити світ кращим своїми добрими, корисними справами.
 Учні, які навчаються за професією «Кравець», у швейних майстернях шиють постільну білизну для людей похилого віку геріатричного пансіонату; для маленьких діток спеціалізованого дитячого будинку збирають іграшки та одяг; влаштовують благодійні концерти.
 Нині ми переживаємо непрості часи боротьби з російським агресором. Тисячі вірних синів і дочок виступили на захист держави. Будь-яка свідома людина не може стояти осторонь благородної та необхідної справи – допомога бійцям, які захищають  рідну землю.
 Наш колектив займається багатьма доброчинними справами: пошиття маскувальних костюмів, пошиття спецкостюмів для снайперів «кікімора», приготування  продуктів харчування, творення оберегів, збирання коштів для придбання продуктів харчування в супермаркетах міста у вечірній вільний від навчання час та у вихідні дні, виготовлення із використаних газових балонів «буржуйок» для обігріву бліндажів у холодну пору року, плетіння маскувальних сіток. А  ще участь в акціях: «Напиши лист солдату», «Подаруй книгу солдату», «Оберіг для захисників», участь у благодійному концерті «Голос захисників» та благодійному розпродажі сувенірів та патріотичних емблем власного виготовлення.

У березні 2017 року педагогічний та учнівський колектив ХПЛ, який очолює директор Григорій Васильович Станіслав, був номінований на участь
у Всеукраїнському конкурсі «Волонтер України», заслужено зайняв I місце, нагороджений Дипломом I ступеня і Почесною грамотою Хмельницького міського голови О. С. Симчишина.
Ми пам’ятаємо, що перемога залежить від кожного з нас. І надалі активно будемо брати участь у всіх волонтерських проектах.