Дитинство кожної людини назавжди зріднюється із школою, першим вчителем. У пам’яті стирається багато подій, зустрічей, знайомств, а знайомство з вчителем залишається незабутнім.
Любов до професії педагога у Світлани Борисівни Карвацької зародилася зі шкільної парти. Свій вчительський шлях вона розпочала в рідному селі Пижівка після закінчення Хмельницького педагогічного училища.

Заочно навчалася на кафедрі початкового навчання та виховання Кам’янець-Подільського університету. І ось уже 25 років трудиться на цій благородній ниві. За цей час пізнала радість успіхів і гіркоту невдач. Стала досвідченим майстром педагогічної справи.
Вчителька докладає всіх зусиль, щоб досягти високого рівня знань своїх підопічних. Основне, в чому переконалася Світлана Борисівна, — добре організувати урок. А це вже залежить від її педагогічної майстерності, уміння передати свої знання дітям.
Світлана Борисівна своїм вихованцям дала путівку в життя, вклавши в юні душі свої знання, вміння, творчість, повагу і любов. Майже всі її вихованці отримали загальну середню, спеціальну та вищу освіту.
Серед них є вчителі, юристи, інженери, агрономи, бухгалтери. Так, двоє вихованців працюють разом з нею у рідній школі вчителями. Нині вона навчає дітей колишніх учнів.
Чуйність і увага до дітей, вміння з ними спілкуватися – найкраща риса Світлани Борисівни. Це відчувають на кожному кроці її вихованці. І це спонукає їх вчитися лише успішно.
А ще любить вишивати. У її доробку вишиті ікони святих угодників Миколая, Пантелеймона, Ісуса Христа, Матері Божої, таємної вечері. Крім того, жінка плекає квіти. Усе її подвір’я від ранньої весни до пізньої осені купається в них. На клумбах росте понад 20 видів квітучих рослин. У хаті — вазони. Милують зір фіалки, фікуси, троянди та багато інших дивовижних рослин.
Вчителька часто зустрічається зі своїми вихованцями, які завжди називають її добрими та ніжними словами: «Наша вчителька».
Днями Світлана Борисівна Карвацька відсвяткувала свій день народження. Її вітали вихованці, вчительський колектив, друзі, сусіди, родичі, односельці. Приєднуюся до вітань і я:
Лантух радості бажаю,
Нехай охороняє Мати Божа
Від злих людей і різних бід,
Хай буде здоров’я міцне, як граніт,
Нехай Бог благословляє,
Многих літ посилає!