Вже третій рік поспіль відвідувачів аптек Хмельницького та області зустрічають привітні, компетентні та знаючі фахівці-випускники відділення «Фармація» Хмельницького базового медичного коледжу.

Підставою для його відкриття стала гостра проблема кадрового забезпечення фармацевтичної галузі на Хмельниччині. І хоч відділенню лише п’ять років, воно вже стало гордістю навчального закладу. Про це свідчать нагороди студентів на міжнародних наукових студентських конференціях, призові місця на регіональних та міських олімпіадах, а також відгуки роботодавців.
Викладацький склад представлений молодими провізорами й лікарями, які прагнуть постійно рости і вдосконалювати свій професіоналізм. До викладання залучені найкращі фахівці аптечних підприємств з великим досвідом: Хмельницької міської аптеки №1, аптеки «Віола», мережі «Аптеки Поділля», комунального підприємства «Фармація». На базі останнього, за попередньо укладеною угодою, проводяться заняття з фармакології, технології ліків, фармакогнозії, фармацевтичної та аналітичної хімій у сучасно обладнаних кабінетах і лабораторіях.
З метою налагодження міжнародної співпраці і створення дружніх стосунків зі студентами-фармацевтами з країн Європи, а також для ознайомлення і вивчення досвіду навчання та викладання в зарубіжних країнах студенти і викладачі відділення відвідують вищі навчальні медичні закдади Польщі, Словакії.
З нагоди професійного свята адміністрація коледжу щиро вітає студентів та викладачів, фармацевтів та провізорів міста та області з професійним святом — Днем фармацевтичного працівника! Добробуту вам, оптимізму, професійних злетів та процвітання. Фармація — важлива складова лікувального процесу, оскільки від роботи фахівців у цій галузі значною мірою залежить отримання пацієнтом якісних і ефективних лікарських засобів. Тож нехай ваша плідна праця збагачується досвідом та приносить полегшення і радість людям!