У Хмельницькому університеті управління та права відбулася урочиста академія з нагоди чвертьвікової річниці від створення закладу.

В урочистостях взяли участь голова обласної ради Михайло Загородний, представники облдержадміністрації та міської ради, численні гості, серед яких чимало колишніх випускників.
Про історію створення єдиного в області вишу правничо-управлінського спрямування та його цілеспрямований поступ у майбутнє детально розповів ректор університету доктор юридичних наук, професор Олег Омельчук. Ще 21 вересня 1992 року стараннями доктора економічних наук Василя Андрушка та доктора історичних наук Леонтія Чорного відкрився Хмельницький філіал Одеського відкритого університету.

Вкрай потрібний для підготовки правничо-управлінських кадрів для молодої держави, області приватний заклад у 1995 році з ініціативи засновників-очільників, яка була підтримана керівництвом області, за погодженням з урядом реорганізовано у державний Хмельницький інститут регіонального управління та права. У 2004 році — це вже комунальний заклад Хмельницький університет управління та права.

За роки становлення вдалося не лише розбудувати матеріальну базу, а й створити потужну наукову школу. І нині заклад здійснює підготовку бакалаврів за шести спеціальностями, спеціалістів за двома спеціальностями, магістрів за чотирма спеціальностями, аспірантів за чотирма спеціальностями, а також докторів та кандидатів наук за низкою спеціальностей. Це — великі можливості вибору для молодих науковців. У виші друкується знаний серед наукової спільноти часопис «Університетські наукові записки». А цьогоріч започатковано ще один — з економіки, права, митної справи... В університеті діє науково-дослідний центр, який займається підготовкою правових актів, науково-правових експертиз, дає висновки щодо тлумачення положень чинного законодавства, що лягають в основу рішень конституційного суду, судів загальної юрисдикції.

 Співпраця з європейськими вишами дає можливість академічного обміну науковцями та студентами. А це — досвід, стажування, змога публікувати свої доробки у престижних виданнях Європи. Нині практичну підготовку студентів забезпечують студентські юридична клініка та бізнес-центр.
За словами ректора, планується відкриття нових спеціальностей з публічного управління та адміністрування, фахівців для муніципальної поліції, з кібербезпеки та фінансів.

Від депутатського корпусу, від себе особисто голова обласної ради Михайло Загородний подякував колективу за вагомі напрацювання, підготовку маже 10 тисяч висококваліфікованих фахівців, які працюють нині у різних сферах економіки, правозахисній галузі, апаратах рад усіх рівнів, місцевих та центральних органах влади. «Обласна рада і надалі допомагатиме у зміцненні матеріально-технічної бази, сприятиме університету в поліпшенні якості підготовки фахівців», — підкреслив Михайло Загородний. Він вручив почесні відзнаки колективу та кращим науковцям.

З великою вдячністю пом’янули присутні одного із засновників вишу Василя Андрушка, перших професорів Петра Щербину, Опанаса Підопригору, багатьох інших науковців, представників влади, які свого часу посприяли закладу. Заслухали вітання від співзасновника, колишнього керівника, а нині почесного ректора, проректора з наукової роботи Леонтія Чорного. Подякували доброму другові закладу, колишньому голові акредитаційної комісії, який усі роки підтримував виш, Юрію Комару, колишньому ректору, який багато зробив для розвитку університету, Віталію Олуйку.
Звучали численні вітання від колишніх випускників, серед яких знані в області науковці, юристи, бізнесмени, управлінці. А також від представників установ, організацій, підприємств області, з якими співпрацює університет. Настрій гостям подарувала чудова концертна програма.