Скільки приємних очікувань, якоїсь бентежної радості несе нам свято Миколая. Спостерігаючи, як дітлахи заздалегідь готуються до зустрічі з ним, як посилають у зимове небо свої побажання для Чудотворця, мимоволі й самі починаємо вірити у диво.

Це свято — одне з найулюбленіших для вихованців Хмельницького дитячого будинку обласної ради. Разом з вихователями діти писали листи і малювали свої побажання, прикрашали ялинку, готували сценічні вистави.  Із музкерівником Вікторією Шершун розучили пісні, танці, аби продемонструвати свої таланти. Малята знають, що Миколай любить чемних, старанних діток і завжди кладе їм під подушку чи біля ліжечка подарунки. Про це їм розповідали їхні старші братики, сестрички, які вже навчаються у школі, але залишаються жити у дитбудинку, у цій великій дружній родині.
Познайомившись із вихованцями, а їх тут 92, з наставниками, нянечками, розумієш, що це і справді велика сім’я, яка не скупиться ні на увагу, ні на добро, ні на співчуття. Діти, як ніхто, відчувають щирість, тому й горнуться до вихователів, до директора закладу Оксани  Вєрясової. Так склалося, що саме ці люди замінили їм батьків і роблять усе, щоб їхнє дитинство було теплим і радісним.
Це для своїх вихованців керівництво закладу організовує літні поїздки на море, а взимку, як правило, дитяча команда мандрує в далеку Америку, набираючись яскравих вражень на все життя. Попри те, що в дитбудинку прекрасні умови, поживне харчування, що тут щодня — розвиваючі ігри, музичні заняття, культпоходи, поїздки, словом, змістовні насичені будні, керівники шукають можливості влаштувати дітей у сім’ї. Тільки так їх і можна  готувати до адаптації в суспільстві, до сімейного життя у подальшому. Фотознімки на стінах тих діток, які вже знайшли свої сім’ї, стають переконанням, що мрії збуваються.
Збулися вони для жвавої дітвори і цього дня. Адже Святий Миколай залишив для них стільки подарунків. Передадуть їх і дорослі, котрих зустрів він дорогою. Сьогодні диво очікує кожного.