Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 744

У Чехії в місті Фрідек-Містек відбулися двадцять другі змагання молодих зварників «Золотий кубок Linde».

У команді із шести представників від України були і двоє учнів Державного навчального закладу «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти» або, як його звично називають, професійного ліцею. І хлопці традиційно, як це відбувається з року в рік, не підвели своїх наставників. Так, Микола Марусій із Нового Села посів 5 місце серед газозварників. Варто зазначити, що в Україні через специфічність та дороговартісність газового зварювання, багато закладів уже давно відмовилися від підготовки кадрів цього профілю. Тому вони нині не лише у нас, але й в усьому світі цінуються на вагу золота.
Другокурсник Артем Остріков серед 55-ти суперників з таких країн як Австрія, Польща, Білорусь, Німеччина, — Чехія тощо, виборов 9 місце у напівавтоматичному зварюванні, яке нині вважається найбільш популярним і передовим.
До речі, минулого року випускник закладу Сергій Кондрат здобув у цьому престижному міжнародному конкурсі 4 місце.
Найбільше пишаються своїми вихованцями, звісно ж, їхні майстри-консультанти Валерій Радецький та Вадим Новосядлов, а також директор ліцею, педагог з багатолітнім стажем та відмінний організатор Василь Мельник. І, звичайно ж, весь дружний колектив викладачів та учнів.
А загалом ці хлопці — гордість і для Хмельниччини, бо, попри всі труднощі, які переживає нині профтехосвіта, вона день за днем доводить: підготовка молодих робітничих кадрів справді ведеться на найвищому рівні. І їх треба цінувати гідно. Прикро лише, що це розуміє світ, але не рідна держава.