Ці чарівні дівчата на фото в недалекому майбутньому  стануть швачками, кравцями. Поруч із ними улюблені педагоги — майстри виробничого навчання Ірина Іванівна Кононенко та Олена Станіславівна Бахуринська. У виборі освітнього закладу, де могли б здобути омріяний фах, не  сумнівалися анітрохи. Учениці впевнені: опанувати всі  необхідні знання і премудрощі професії в Державному навчальному закладі «Полонський агропромисловий центр професійної освіти» їм допоможуть якнайкраще.

Добре знають вони і те, що довго шукати роботу не доведеться. За істинних повелительок ниток і голки нині між підприємствами легкої промисловості точиться справжня боротьба. Відповідно,  і зарплатню обіцяють гідну.  Стає вже широко популярним  і забезпечення повним або частковим соціальним пакетом.
Тож дівчата впевнені: з вибором не помилилися. Тим паче, що багатьом із них, аби працевлаштуватися, не треба й від отчого дому їхати далеко. Місцева швейна німецька фабрика ТОВ «РГТ Україна», аби виховати  для себе кваліфіковані кадри, придбала для навчального закладу десяток потужних імпортних швейних машин та два оверлоки. За словами директора Миколи Романюка, це вагомий внесок у матеріально-технічну базу навчального закладу. Відтак тут докладуть максимум зусиль, аби не підвести замовника.
Та хіба так відбувається лише з цією спеціальністю? У закладі не встигають готувати кадри і для ТОВ» Понінківська картонно-паперова фабрика - Україна», адже він єдиний свого роду в Україні, де для галузі навчають машиністів гофрувального агрегата, машиністів переробних (картоноробних) машин, електромонтерів, слюсарів КВПіА.
Як розповів не без гордощів Микола Євгенович, ще одним підтвердженням успішності ДНЗ «Полонський агропромисловий центр професійної освіти» стала четверта загальна сходинка у травневому Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності за спеціальністю «Столяр будівельний», а вихованець Віталій Леонець, який представляв Хмельниччину в цілому, під час демонстрації практичних навиків піднявся в особовому заліку на друге місце.
У рейтингу інших вельми популярних професій юнаки й дівчата залюбки обирають спеціальності кухаря та офіціанта. І якщо взяти до уваги той факт, що заклади громадського харчування в наш час з’являються, мов гриби після дощу, безробіття їм не загрожує.
Крім цього, у закладі можна опанувати секрети таких спеціальностей, як  електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електромонтер охоронно-пожежної сигналізації,  слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва,  соціальний працівник і т. д.
І ще одна вигідна пропозиція. Всі бажаючі в процесі навчання можуть отримати ще й додаткову спеціальність на контрактній основі оператора комп’ютерного набору або ж водія категорії «А», «В», «С».
Приймальна комісія вже активно приймає документи від учнів 9-х та 11-х класів. За потреби їх під час навчання забезпечать гуртожитком та харчуванням. Особливо дбають про дітей пільгових категорій: сиріт, позбавлених батьківського піклування, «чорнобильців», тих, що мають інвалідність. Усі вони користуються пільгами під час вступу. Зокрема, зараз у центрі навчається 28 сиріт, які під час літніх канікул перебувають на оздоровленні в с. Маліївці, що на Дунаєвеччині.
Що ж, саме час зробити перший крок у майбутнє. Не помиліться у виборі.