Понад 60 випускників державного навчального закладу «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти» отримали свідоцтва про повну загальну середню освіту та дипломи кваліфікованих робітників.

Це п’ятнадцятий випуск професійного навчального закладу (ще у недалекому минулому — ліцею) і перший випуск агропромислового центру. За цей час підготовлено майже дві тисячі молодих кваліфікованих робітників, а учні та випускники прославили заклад не лише в області й Україні, але й на міжнародному рівні, здобуваючи перемоги у професійних конкурсах та змаганнях
Бурхливими оплесками зустріли випускників 31-ї групи (спеціальність — муляри-штукатури, лицювальники-плиточники) із класним керівником Любов’ю Вандоляк та майстром виробничого навчання Надією Марусій, 32-ї групи (електрогазозварювальники, слюсарі з ремонту автомобілів) у супроводі класного керівника Віктора Голдобіна та майстра з виробничого навчання Віталія Герасимчука, 33-ї групи (адміністратори-обліковці з реєстрації бухгалтерських даних) із незмінним класним керівником Іриною Хоптяр та майстром виробничої справи Олександром Дармопуком, 35-ї групи (слюсарі з ремонту автомобілів, водії автотранспортних засобів категорії «С»), котрі усі роки навчання ділили успіхи і проблеми із класним керівником Галиною Шматлай.
Після офіційного відкриття свята присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів української армії — працівника центру Петра Бойка та випускників Сергія Хоптяра та Володимира Швеця, котрі загинули, захищаючи цілісність України.
Випускників та усіх присутніх тепло привітав директор навчального закладу Василь Михайлович Мельник: “Якщо така юнь, такий передовий загін вступає в самостійне життя, то це вселяє впевненість у світле майбутнє України. Бо про наших випускників ми чуємо лише добрі відгуки». Щирі слова вітань та побажань лунали і від почесних гостей — Василя Волощука та Миколи Бодя — колишніх керівників району, котрі доклали максимум зусиль для того, аби цей навчальний заклад був на теренах Ярмолинеччини, Сергія Когута — голови Солобковецької ОТГ, Олега Жарука — начальника управління казначейства, який був членом державної екзаменаційної комісії, Євгена Гжегожевського — начальника відділу культури Ярмолинецької РДА, доброго наставника і куратора центру з культосвітніх питань, батьків, викладачів та майстрів виробничого навчання.
Не скупилися того дня на подяки дирекції та колективу центру ні самі випускники, ні їхні батьки. В свою чергу освітяни дякували за добре виховання дітей і батькам. Директор центру Василь Мельник вручив спеціальні подяки групі батьків, і це засвідчує міцну співпрацю між викладацьким складом закладу та сім’ями учнів.
Пісенні дарунки линули від призерки багатьох конкурсів та фестивалів Анастасії Луцюк, відомих на Поділлі солістів Євгена Гжегожевського, Олега Гуменюка та Ірини Бойко, вокальної чоловічої групи майстрів центру, учнів та батьків.
Свято закінчилося, а дорога у доросле життя для випускників лише розпочинається. Хай вона буде легкою, світлою та мирною.
Р.S. ДНЗ “Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти” запрошує всіх бажаючих на навчання, аби здобути загальну середню освіту та диплом кваліфікованого робітника з будь-якої із одинадцяти професій, серед яких найбільш затребувані на ринку праці штукатури, лицювальники, плиточники, електрогазо- зварювальники, слюсарі з ремонту автомобілів, адміністратори, обліковці з реєстрації бухгалтерських даних, водії автотранспортних засобів категорії “С”, кравці, вальники лісу.