Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 752

Найбільша кількість першачків — понад чотири тисячі — цьогоріч пішла до шкіл Хмельницького. Це рекорд за останні п’ятнадцять років. І, як відомо, вони розпочнуть навчання із 12-річним терміном за програмою «Нової української школи».

Як повідомили в Хмельницькій міській раді, для дітей у всіх 127 перших класах міста створено сучасний освітній простір. Для учнів облаштовані осередки для читання та письма, усамітнення і відпочинку, розвитку математично-природознавчих здібностей.
На придбання нових комплектів парт для першокласників було передбачено 5,1 мільйона гривень, у тому числі: за рахунок коштів міського бюджету — 1,8 мільйона гривень.
«Найголовніше — школа має бути приязнішою до дитини! На початку навчального шляху діти не будуть оцінюватися. Писатимуть олівцями, а не кульковими ручками. Уроки триватимуть 35 хвилин. Частіше виконуватимуть завдання групами, — зазначає виконуюча обов’язки начальника департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Людмила Корнієцька. — Відтепер учні матимуть індивідуальні парти, які можуть розташовуватися у класі довільно. А також кожен урок плавно переходитиме в інший, тобто науки переплітатимуться. Так дітям буде легше використати отримані знання у повсякденному житті».