в суботу, 1 вересня, для школярів, батьків та вчителів Старосинявщини. На свято до навчально-виховного комплексу ЗОШ І-ІІІ ст., гімназії імені Олександра Романенка зібралася громада селища та району. Велике подвір’я ледь помістило гостей. Та це й не дивно, бо організатори заходу попрацювали на славу й на високому рівні провели його: програма була насиченою, але лаконічною. Так і має бути, щоб найменші — першокласники, не встигли втомитися. Але своїй вчительці вони, звичайно ж, розповіли перші вірші про школу.
Нині ж можна впевнено називати такі школи — гордістю, адже учні розпочинають свій навчальний рік у нових, відремонтованих і повністю укомплектованих класах. І, ясна річ, із гарним настроєм та квітами привітали своїх вчителів із святом і поспішили до класних кімнат.

Традиційно День знань розпочали із Гімну України та урочистого представлення першокласників на їхній першій шкільній лінійці.
Директор школи — Олександр Миколайович Ткачук — зазначив у вітальному слові: «Перше вересня — старт для боротьби за знання, за відмінні оцінки, за вірних друзів, за підкорення нових висот. Сьогодні свято всіх — хто вчиться і навчає, хто відряджає до школи та зустрічає з неї, хто підвозить дітей до школи, а також хто спонукає учнів до творчості й спортивних перемог і хто допомагає зрозуміти одвічні істини, завдяки яким із маленької людини формується особистість».
Цьогоріч за шкільні парти опорної школи сядуть понад чотириста учнів, із яких 53 — першокласники-старосинявці. Тож директор закликав найменших сміливіше знайомитися зі світом знань і відкриттів. Крім того, Олександр Миколайович побажав їм, аби книги були цікавими, а уроки захоплюючими. Бо «Нова українська школа» — освітній проект, який стартував у 2018 році, має на меті зробити перебування першокласників у школі максимально комфортним. Навчальна програма не перевантажуватиме дітей, акцент робиться на якісній подачі знань і ефективному засвоєнню.
На святі не обійшли увагою і теплими вітальними словами вчителів, адже завдяки їхній праці випускники 2018 навчального року вступили до престижних вищих навчальних закладів України. Школа гордиться призерами районних і обласних олімпіад і конкурсів. А також першим місцем своїх учнів на обласному етапі військово-спортивної гри «Сокіл Джура». До речі, вони гідно представили Хмельниччину на Всеукраїнському етапі цієї гри.
Відрадно, що сьогодні про здобутки в системі освіти, зокрема, на Старосинявщині, можна говорити з гордо піднятою головою, бо спільна праця начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради — Олександра Пузирука, селищного голови — Віталія Здебського та керівників навчальних і дошкільних закладів дає вагомий результат.
Як зізнається Олександр Пузирук: «Крок за кроком, поступово, але впевнено, не зраджуючи принципам, можна подолати важку дистанцію. А головне — це команда однодумців, які націлені на результат району в цілому». І направду, енергії і завзятості Олександра Миколайовича можна позаздрити, бо всіх добрих справ для освіти району — не перелічити. Тож і хвилювання його на святковій лінійці зрозумілі, бо ж попереду новий навчальний рік, нові можливості та програма «Нова українська школа». Тому ще багато треба зробити для підвищення якості освітніх послуг району.
Приємно, коли керівник знає кожного вчителя, кожен куточок школи, намагається вникати в усі проблеми та швидко їх розв’язувати. Всі змагання, у яких бере участь район, він пам’ятає до дрібниць, бо вміння організатора тут знадобилися неабияк.
Звісно ж, нині свято вдалося, бо школа на сто відсотків оновлена й готова конкурувати навіть і з навчальними закладами обласного центру. Тож від імені голови селища, всього депутатського корпусу, а також від виконавчого комітету відділу освіти й від себе особисто Олександр Пузирук звернувся до першокласників зі словами: «Сьогодні ви вступаєте в історію, бо навчатиметеся за стандартами «Нова українська школа» і проведете дванадцять незабутніх шкільних років. І в гарному настрої та доброму здоров’ї під мирним небом нехай вам вдається досягати успіхів у навчанні». Крім того, Олександр Миколайович звернувся і до батьків, подякувавши за розуміння й співпрацю, яку передбачає новий стандарт у законі про освіту, а саме: дитина — вчитель — освіта — громадськість. І цей ланцюжок вибудовується завдяки спільним зусиллям вчительського корпусу з батьківським.
...Ще багато теплих слів звучало на адресу освітян, учнів та їхніх батьків. А вчителі несли до класів оберемки квітів. І в нових класах з новими силами розпочався навчальний рік у «Новій українській школі»!