Кожен із нас у своєму житті дякує людям, які на це заслуговують. Сьогодні хочу подякувати і я.

Минуло вже багато років з того часу, коли я стала першокурсницею Хмельницького педагогічного училища (тепер — Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія). Як, напевно, і кожен вчорашній абітурієнт, я була вражена атмосферою, що панувала в училищі. І навіть нині, через багато років, коли я заходжу в alma mater — переживаю ті ж почуття — хвилювання і гордості за свій рідний навчальний заклад.
На все життя я запам’ятала той момент, коли познайомилася зі своїми одногрупниками та куратором групи і викладачем Софією Володимирівною Пазій.
Гарна, молода, привітна, турботлива — такою зустріла нас Софія Володимирівна, викладач музики по класу фортепіано. Пригадую, як ми з великим інтере-сом вивчали тоді музичну грамоту, сольфеджіо, співали в хорі, готувалися до академконцертів та здавали їх в актовій залі училища.
Наша викладач виявилася цікавою людиною, талановитим і працьовитим педагогом, закоханою у свою справу. Їй можна було довірити таємницю, розповісти про будь-яку ситуацію, що турбувала. Вона лаяла і хвалила справедливо.
Софія Володимирівна допомагала нам розібратися не лише у майбутній професії, а й в житті: не боятися труднощів, брати відповідальність за себе, сім’ю, Україну.
Вона і тепер активно працює зі студентами та є керівником народного аматорського колективу профспілок України «Подільські музики». Колектив створений на базі факультету дошкільної освіти з ініціативи його декана, кандидата педагогічних наук, доцента Леоніди Станіславівни Пісоцької.
Ми разом з одногрупниками неодноразово відві-
дували концерти «Подільських музик» та отримували естетичну насолоду від виступів колективу, адже у його складі понад 60 учасників, які співають, танцюють і грають на музичних інструментах в оркестровій групі. У великій дружній сім’ї однодумців панує любов до музики, яка об’єднує педагогів і майбутніх вихователів у єдиному творчому мистецькому просторі. Тут українські національні традиції, музичні вміння і навички передаються від старших поколінь до молодших.
Багаторічна дружба пов’язує колектив «Подільські музики» з хмельницьким благодійним фондом «Хесед Бешт». Цього року колектив взяв участь у святкуванні єврейського свята Пурім — свята перемоги добра над злом.
Цікавих сторінок в біографії «Подільських музик» багато: це творчі виступи і перемоги в різноманітних всеукраїнських і міжнародних вокальних конкурсах.
Народний аматорський колектив має понад 20 нагород, серед яких є кубки, дипломи, грамоти. «Подільські музики» користуються популярністю і авторитетом серед студентської молоді, викликаючи почуття гордості за свій край, за свою академію, за факультет дошкільної освіти.
За безпосереднє керівництво волонтерською діяльністю студентів Софія Пазій нагороджена пам’ятною медаллю «За творення добра, відданість благодійній справі».
Сьогодні Софія Володимирівна — відмінник освіти України, старший викладач факультету дошкільної освіти.
Дорога наша Софіє Володимирівно, дякуємо вам за мудрість і витримку! Ваш талант та щире ставлення і тепер допомагають нам долати нелегкий професійний шлях. Ви намагалися сповна допомогти нам опанувати майбутню професію і стати справжніми людьми та патріотами України.
А наш рідний навчальний заклад став для нас храмом душі. Нехай він залишається ним і для наступних поколінь! А я бажаю усьому науково-педагогічному колективу успіхів на життєвій та професійній ниві, здоров’я і радощів, надій і сподівань, грамотних та небайдужих студентів!