Нині наша країна переживає складні часи: економічна криза, безробіття, масова еміграція, війна на сході тощо. Але ми, українці, не стоїмо осторонь, прагнемо змін на краще. Ми — сильні, коли нас багато. Прикро, що і далі гинуть наші хлопці, ситуація в країні — нестабільна. В такий час ми повинні не бути байдужими одне до одного, до чужого болю. Отож з цією метою, нещодавно в нашому Промислово-аграрному ліцеї, що в місті Волочиську, проходила акція «Зігрій теплом солдата». Волонтери, учні та працівники закладу зібрали кошти, одяг, солодощі, побутові засоби. Кожен виявив співчуття, вдячність та повагу до наших захисників на сході. Частинку свого тепла й любові відобразили в листі, яким хочемо поділитися із вами, щоб кожен у своїх думках подякував, помолився й підтримав наших захисників.

Дорогі солдати, шановні наші Герої!
 Ми хочемо висловити щиру вдячність за те, що хоробро бороните нас від ворогів-окупантів, стоїте на сторожі наших мирних днів. Ваш вибір життєвого шляху є дійсно достойним, тому що ви, зі зброєю в руках, стали на захист своєї землі, свого народу. А це — подвиг.
 Захищаючи нашу державу, ви підтримуєте віру в те, що Україна буде вільною, сильною державою. Дуже страшно, що за кілька сотень кілометрів від нас гинуть наші однолітки, сини України, цвіт нашої нації.
 Ми ніколи не пробачимо ворогу: зламані долі, нездійсненні мрії, сльози матерів, скалічені долі дітей... Ви — хлопці з автоматами — наші односельчани, брати, сусіди, знайомі. Там, на сході, у самому пеклі війни, де рвалися снаряди і пекло сонце, загинув колишній учень нашого ліцею — Олександр Павенський. У наших серцях він залишиться взірцем відданості своєму військовому обов’язку, він — наша гордість, наша совість.
 Ми вдячні вам за те, що можемо втілювати в життя свої мрії. Ви — Герої! Герої не вмирають! Загиблим солдатам вічна слава та пам’ять!
Дорогі солдати, офіцери, медичні сестри, військові кухарі! Ми безмежно вдячні за те, що не шкодуєте свого життя заради миру і спокою. Ми молимося за вас, цінуємо подвиг і зусилля у боротьбі за мир у нашій державі. Ви варті не лише нагород, а й поваги українського народу.
 Дорогі наші чоловіки, сини, брати! Ми чекаємо вас додому живими і неушкодженими! Тут потрібні ваші мужні плечі, дбайливі, роботящі руки, мудрі поради. Низький уклін вам і вашим батькам! Нехай Господь Бог береже ваші життя! Нехай наш лист і допомога, зігріють ваші серця, підтримають вас на фронті.
 Ми любимо вас, пишаємося та молимося за вас!