Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 701

Нова українська школа — це насамперед нова якість управлінської діяльності керівника навчального закладу. Тому дуже важливими є постійні робочі зустрічі, на яких директори шкіл можуть навчатися й ділитися досвідом щодо впровадження нових методик організації управління. Остання така зустріч у Новоушицькому районі відбулася зовсім недавно. Розмова виявилася змістовною і цікавою.

Директори відівідали інтегроване заняття курсу «Я досліджую світ» та урок англійської мови у перших класах Новоушицького НВК «ЗОШ I-III ст. №1, гімназія», урок навчання грамоти у Струзькій школі та урок образотворчого мистецтва у класі з інклюзивним на- вчанням у Вільховецькій ЗОШ I-III ступенів імені Ф. Бацури.
Важливо, що учасниками подібних зустрічей є директори освітніх закладів, у яких цьогоріч першачків немає — будуть у наступному навчальному році. Як- от, приміром, у Косиківцях, Березівці. Отож керівники шкіл мають прекрасну можливість по-справжньому підготуватися, створити всі умови для навчання першокласників по-новому. Безперечно, фігура вчителя у цьому процесі ключова. Учителю нині складно, бо він на передовій, зауважує Маргарита Власова, начальник відділу освіти, молоді та спорту Ново- ушицької селищної ради. Однак педагоги засвідчують своє бажання та готовність активно працювати. А діти щиро й позитивно ставляться до будь-яких новинок у шкільному житті, особливо, якщо вони їм подобаються. І невтомно досліджують світ.