У Хмельницькій міській раді відбулися громадсько-політичні студії «Школа сучасного лідера» для студентів вищих професійних училищ, участь у яких взяли сімдесят молодих людей.

Протягом трьох днів учасники спілкувалися з тренерами «Профі-тренінг студії», взяли участь у тренінгах «Мистецтво комунікації» та «Діалог можливостей». Під час занять учасники опановували мистецтво комунікації в команді, кожен мав зрозуміти, як лідер повинен ефективно спілкуватися зі своїми колегами і створювати власний громадський проект. «Школа сучасного лідера» — це третій етап навчання, участь в аналогічних проектах уже брали учні 9-11 класів шкіл міста та студенти вищих навчальних закладів.
Молодіжні студії — частина політичної освітньої програми для учнівської та студентської молоді, яка впроваджується Хмельницькою міською радою з 2016 року. Вона передбачає екскурсії міською радою, брейн-ринги, стажування. Мета проекту — підвищувати активність молодих людей, аби вони долучалися до суспільного життя міста. Також зі студентами професійних училищ, які брали участь у громадсько-політичних студіях, працювали представники ради міського учнівського самоврядування «Нова генерація міста». Протягом серії зустрічей молодь навчалася краще розуміти одне одного, шукати спільні інтереси, тренувати пам’ять, дикцію. Усі завдання спрямували на те, щоб покращити взаєморозуміння з оточенням та оригінально донести власну думку. Учасники брали інтерв’ю та за його результатами презентували людину, з якою спілкувалися. Останнього навчального дня зі студентами ВПУ працювали директор комунальної установи міської ради «Молодіжний центр» Владислав Гребенюк та голова громадської організації «Молодь за краще майбутнє» Леся Романюк. Ці тренери, в свою чергу, запропонували учасникам студій виконати вправу «Сила запитань», котра формує повагу до різних точок зору, розвиває здатність підтримувати діалог і одночасно обмінюватися досвідом у процесі спілкування. Юнаки та дівчата навчалися формулювати тематичні запитання, з одного боку, з іншого — доносити потрібну інформацію, розвивали стресостійкість, знайомилися з основними принципами ведення успішного діалогу, переговорів.
Після завершення навчальної програми усіх присутніх привітала керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.
— Я рада бачити вас у Хмельницькій міській раді. Щиро бажаю, щоб досвід, набутий сьогодні, ви могли би предметно застосувати на своєму життєвому, професійному шляху. Бажаю не втрачати віру в свої сили і тоді все вдасться! — сказала Юлія Сергіївна та вручила сертифікати учасникам.
Долучився до роботи студій і міський голова. Звертаючись до юнацтва, Олександр Симчишин зазначив: «Ми бажаємо бачити у міській раді, в інших органах влади активну дієву молодь, яка має лідерські задатки, любить своє місто, хоче будувати і творити його історію. Тому з 2019 року започаткували практику стажування для студентської молоді, аби на власні очі ви побачили, як функціонує місцеве самоврядування. Можливо, «Школа сучасного лідера» стане додатковою мотивацією для того, щоб після здобуття вищої освіти ви прийшли до нас працювати і вже зараз навчилися впливати на ситуацію не тільки у форматі ідей, а й у форматі дій».