Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 869

З професією податківця ознайомились учні 4 класу гімназії (8 клас) Ярмолинецького навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 і гімназія». Школярі побували у податковій інспекції. Її керівник Світлана Павлюковська розповіла дітворі про специфіку цієї професії.

Захід відбувся у співпраці з фахівцями Ярмолинецької районної філії обласного центру зайнятості у форматі профорієнтаційної гри — квесту. Школярі із захопленням виконували завдання податківців, юристів та інших, спілкуючись безпосередньо на робочих місцях з представниками відповідного фаху, засипаючи дорослих різноманітними запитаннями.
 За підсумками квесту «Мозаїка професій» її учасникам були вручені дипломи та подарунки.
 «Головне, що хлопчики та дівчатка, які є майбутніми платниками податків, самі виявили бажання долучитися до цієї важливої загальнодержавної справи, завдяки якій розвивається країна, працюють школи, лікарні, виплачуються зарплати та пенсії і загалом робиться багато необхідного і доброго. Тож посіяні нами зерна податкової культури матимуть гарні сходи і принесуть у майбутньому справжній урожай знань, захоплень і достатку», — переконана Світлана Павлюковська.