Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 399

Міністр освіти та науки Ганна Новосад запевнила, що принцип “гроші ходять за школярем”, про який анонсував Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, не буде впроваджуватися: "“У нас з Прем’єр-міністром сталося певне непорозуміння у термінах. Механізм “гроші ходять за дитиною” наразі ніхто не вводитиме. Однак з наступного року ми даватимемо кошти на місця фінансування заробітної плати вчителів щодо реальної кількості учнів станом на жовтень 2019 року”.

Вона пояснила, що “останні кілька років заробітна плата розраховувалася відповідно до кількості учнів дворічної давності, а контингент за останні роки значно зріс і, виходить, що областям не завжди вистачало коштів, щоб виплачувати і оклад, і надбавки, у тому числі за престижність”. Міністр зазначила, що МОН підтримуватиме розвиток мережі опорних шкіл: "Ми будемо виділяти кошти на реконструкцію та будівництво опорних шкіл у селах. Звісно, перше питання - до якості освіти, у сільських закладах вона часто погана, але найважливіше, коли буде відновлено хорошу опорну школу, місцева влада зможе аргументувати, чому важливо возити дітей саме до неї. Це, у свою чергу, також впливатиме на підвищення зарплати вчителів”.
Як повідомляв Укрінформ, 27 листопада уряд перерозподілив 171,1 млн гривень на зарплати для вчителів. Коментуючи питання заробітної плати вчителів, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що з 2020 року впроваджується принцип “гроші за дитиною”. Згодом повідомлення з Урядового порталу про це було видалено.