Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 460

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка активно і плідно співпрацює з місцевим державним історичним музеєм-заповідником. Один з прикладів такого партнерства – студентами вишу спеціальності “Реставрація творів мистецтва” було відреставровано і повернуто в фондосховище будинку скарбу понад 200 старовинних полотен.

Днями у міській галереї мистецтв, що у Старому місті, відбувся відкритий захист магістерських робіт студентів-реставраторів університету. Як зазначив член державної екзаменаційної комісії, професор, член Спілки художників України, заслужений художник України Борис Негода, усі магістранти, які представили реставровані картини, декоративне поліхромне різьблення та копії живописних творів, продемонстрували високу професійну майстерність у вибраних техніках і успішно захистилися.
Та знаковою подією стало те, що напередодні нового року викладач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Тимур Такіров передав відреставрований студентами cтаровинний образ святого Стефана настоятелю кафедрального костелу святих Петра і Павла ксьондзу Романові.