Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 415

Кам’янець-Подільський навчально-реабілітаційний центр обласної ради — єдиний у місті заклад, де навчаються діти, які самостійно не пересуваються та діти з особливими освітніми потребами, зумовленими складними порушеннями в розвитку. Це — 181 вихованець, 100 з яких — кам’янчани. Переважна більшість із них пересуваються на візках та за допомогою ходунків, тож мали вони чимало прикрих незручностей, добираючись з дому на навчання чи навпаки.

Як розповіла головний спеціаліст відділу інформаційного забезпечення та зв’язків із ЗМІ міської ради Лілія Петрук, щоб розв’язати цю надважливу для юних кам’янчан проблему, міська влада запровадила для них новий соціальний проект, виділивши для цього спеціально обладнаний автобус. Відтепер, з 13 січня, ним безкоштовно відвозитимуть дітей як до навчального закладу, так і назад додому.
— Автобус виїжджатиме на маршрут о 7.30, а забирати дітей із центру та розвозити по домівках буде о  18.30, оскільки йдеться не лише про навчання, але й про реабілітацію, яку проходять тут хлопчики та дівчатка, — коментує новину міський голова Михайло Сімашкевич. — Тому і вихованці навчально-реабілітаційного закладу, і їхні батьки залишилися дуже задоволеними реалізацією цієї суспільно важливої програми.