Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 421

Починаючи з травня минулого року в десяти школах обласного центру під час уроків активно використовуються так звані «розумні дошки», або мультиборди. На цьому електронному обладнанні встановлено сучасне програмне забезпечення, котре урізноманітнює інструментарій шкільних уроків, а саме за допомогою ілюстративних, анімаційних і творчих презентацій, допомагає учням краще зрозуміти та засвоїти навчальний матеріал.

– Близько року тому я вперше побачив презентацію «розумної дошки» під час освітнього фестивалю і загорівся бажанням купити такі й для наших шкіл, – розповідає міський голова Олександр Симчишин. – Минулого року вже придбали десять таких дощок, щоб проаналізувати, як вони покажуть себе у роботі. На сьогодні враження і вчителів, і учнів дуже позитивні. А цього року ми купили такі прилади вже у кожну школу міста. Звісно, одного такого приладу на всю школу замало, але поступово кожен навчальний заклад п’ять- шість таких дощок матиме.
Коштом міського бюджету для тридцяти п’яти закладів загальної середньої освіти у Хмельницькому вже придбано мультиборди на більш ніж три мільйони гривень, у 2020 році планується придбати ще двадцять п’ять мультибордів на суму 2 мільйони 639 тисяч гривень.
Цього разу навчальний електронний пристрій презентували в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 21, міський голова сподівається, що ним будуть задоволені як вчителі, так і школярі.