У  Кам’янець-Подільському коледжі культури і мистецтв не лише гарно співають, грають на усіх музичних інструментах, малюють, знімають, режисують, а й напрочуд гарно розписують писанки, вміло продовжуючи прадавні українські традиції, тямлячи не лише як, але і за допомогою яких засобів, з яким настроєм та коли  правильно виготовляти пасхальне яєчко.  Тетяна Вікторівна Майгур, викладач циклової комісії «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», знає про писанки та крашанки, зародження та історію й традиції писанкарства, символіку та сакральний зміст цих символів Великодня дуже багато. Своїми знаннями з року в рік залюбки ділиться зі студентами.

рактику, студенти-другокурсники спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» знайомляться з історією писанкарства, традиціями, звичаями та обрядами, пов’язаними із виготовленням писанок, легендами та переказами про писанку, писанковими символами, особливостями підготовки барвників, способами виготовлення яйця-видутка, технологічними процесами писанкарства, – розповідає Тетяна Вікторівна. – Вивчають технологію виготовлення крашанок, дряпанок, крапанок, виконують копії народних писанок різних регіонів України.
На завершальному етапі практичного навчання студенти створюють авторські писанки, використовуючи традиційну знаково-символічну мову писанкарства, а також втілюють власні сюжетно-тематичні композиції писанок. Кожного року за результатами навчальної практики відбувається виставка писанок та конкурс авторських композицій «Великодній дивограй». Ознайомитися із конкурсними роботами можна на сайті коледжу.
Авторські писанкові композиції студентів коледжу не-
одноразово демонструвались в експозиціях виставок Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, зокрема на колективній виставці творів декоративно-прикладного мистецтва «Таланти твої, Україно!», присвяченій Дню Незалежності України (2013 рік), виставці творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва митців творчого об’єднання «Арт-простір» «Великодні мотиви» (2014 рік), а також щорічних виставках за підсумками роботи циклової комісії декоративно-прикладного мистецтва. Секретами написання традиційної української писанки студенти коледжу діляться з усіма охочими пізнати це мистецтво, зокрема напередодні Великодніх свят, починаючи із 2012 року, в рамках заходів Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника неодноразово проводились майстер-класи з писанкарства. Шкода, цьогоріч карантинні заходи внесли свої корективи.